Ingezonden persbericht


---- P E R S B E R I C H T ----

Stichting Het Rapenburg Concert, Leiden, 20 juni 2002

Amgate Internet Projecten, Den Haag, 20 juni 2002

Internet platform centraal bij organisatie Leids Rapenburg Concert

Stichting Het Rapenburg Concert organiseert in 2002 voor het derde achtereenvolgend jaar op de gracht in Leiden een muziekfestijn met allure. Met optredens van onder andere Hans Dulfer, Trijntje Oosterhuis, en Mathilde Santing wil het concert tot de top in Nederland gaan behoren. Naast een indrukwekkende lijst van sponsoren en leden van het comité van aanbeveling (nu uitgebreid met de ceremoniemeester van hare majesteit de koningin), maakt ook een hoogwaardig internet platform deel uit van de sterke professionalisering van het evenement.


Organisatie sterk geprofessionaliseerd
In 2001 trok het Rapenburg Concert in Leiden met Toots Thielemans al meer dan 8.000 bezoekers. In 2002 liggen de ambities nog hoger. De organisatie van het evenement is dit jaar op alle fronten verbeterd; met kopstukken als Erik Hazelhoff Roelfzema (de soldaat van Oranje, die woonde op het Rapenburg), Elco Brinkman en de nu toetredende Gilbert Monod de Froideville, ceremoniemeester van Koningin Beatrix, als leden van het comité van aanbeveling en een aanzienlijke groep sponsoren waaronder Fonds 1818, Amgate, Staalbankiers en de Universiteit van Leiden. Maar ook in de promotie, kaartverkoop en presentatie van het evenement heeft de organisatie een sprong voorwaarts gemaakt. Onder andere door het opzetten van een volledig database gestuurde internet platform waar interactie met bezoekers en betrokkenen voor, tijdens en na het evenement mogelijk wordt. Ervaringen met vergelijkbare evenementen met name in het buitenland bewijzen het succes van het gebruik van internet.

Boeien, binden en behouden
Het inzetten van internet als belangrijk instrument voor het succes van het evenement is welbewust gedaan. "Vanaf het begin hebben wij als bestuur de ambitie gehad om van Het Rapenburg Concert een evenement te maken met nationale allure. Naast de kwaliteit van de artiesten, wilden wij ook mensen voor een langere termijn betrekken bij het evenement; de leden van het comité van aanbeveling en de sponsoren, en met name ook de bezoekers en mensen die het evenement een warm hart toedragen. We willen mensen voor de langere termijn boeien, binden en behouden. En daarvoor is inzet van een hoogwaardige internetapplicatie cruciaal" aldus Arjen Pels Rijcken, bestuurslid van de stichting. Vandaar dat de stichting internet projectbureau Amgate benaderd heeft als sponsor en ontwikkelaar van de applicatie. Pels Rijcken: "We zijn met Amgate in contact gekomen via het LUMC waar zij een geavanceerd platform voor nascholing en eLearning van medisch specialisten hadden ontwikkeld. Hun visie en software, ook gebruikt voor bedrijven als Heineken, Humanitas, BMW, en Dental Plaza, paste uitstekend bij hetgeen wij voor ogen hadden. Toen bleek dat zij met het concert een uitstekende viering van hun zesjarig bestaan konden combineren, was een samenwerking snel gerealiseerd".

Interactie, communicatie en online uitzending
De door Amgate met Stichting HRC ontwikkelde site heeft zowel een open als een persoonlijk gedeelte. Is iemand eenmaal 'Vriend van het Rapenburg Concert' geworden of 'Special Guest' dan kan middels een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord toegang verkregen worden tot het persoonlijke deel van de site. Met deze aanmelding legt Het Rapenburg Concert niet alleen een basis voor contact en communicatie dit jaar en de komende jaren, zij kan in het persoonlijke deel ook extra faciliteiten bieden. Zoals een fotoarchief, artikelen winkel, prijsvraag en gastenlijst. Maar belangrijker nog, alle communicatie rond het evenement verwijst naar de website waar kaarten voor diner en VIP ponton besteld kunnen worden en middels de emailfaciliteiten wordt een grootse email campagne op touw gezet.

Het Rapenburg Concert vindt plaats op 31 augustus en 1 september 2002. www.hetrapenburgconcert.nl is het adres van de website. Het gratis aanmelden als 'Vriend van Het Rapenburg Concert' en bestellen van diner en/of VIP ponton kaarten kan via de website.


---- E I N D E B E R I C H T ----