Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag,
14 augustus 2002
Een weekeinde lang in het historische centrum Den Haag Paradijs voor de kunst- en antiekliefhebber

De Haagsche Kunst- & Antiekdagen, in het weekeinde van 31 augstus en 1 september te bezoeken tussen 10 uur en 17 uur, zijn een uniek evenement. Zelden komt zo'n breed scala aan kunst- en antiekactiviteiten tijdens één evenement aan bod.

Tijdens het evenement is er een Keramiek- & Beeldhouwersmarkt met stands op het Lange Voorhout die een gevarieerd aanbod van hedendaagse keramiek en beeldhouwwerken aanbieden. De Antiek-, Boeken- & Curiosamarkt op de korte poot van het Lange Voorhout heeft naast vele boeken ook diverse antiquiteiten en curiosa in haar aanbod. Daarnaast is op het Noordeinde, onder de beroemde 'Postzegelboom' op beide dagen tussen 12 en 16 uur een Postzegelmarkt én -expert.

Kunst, antiek en taxaties in de Haagse binnenstad
De vele antiekwinkels en galeries in de Haagse binnenstad besteden ook ruim aandacht aan het evenement. Op het Noordeinde en in Buurtschap 2005 worden de deuren wijd opengezet voor het publiek. Ook andere 'antiekbuurten', zoals het Mesdagkwartier en het Hofkwartier, geven speciale aandacht aan de Kunst- & Antiekdagen. Bijzonder is dat Veilinghuis Van Stockum in het centrum open huis houdt en kosteloos taxaties verricht in hun monumentale pand op de Prinsegracht 15. Het Venduehuis der Notarissen houdt ook gratis taxaties op het Lange Voorhout. In het pand van de firma Rietdijk (Noordeinde 41, 1e etage) een openbare taxatie van munten, penningen en papiergeld.

Informatiestand
Vanuit een centrale locatie op het Lange Voorhout wordt informatie verstrekt over het evenement. Bezoekers kunnen hier ook de gratis Kunst- & Antiekdagen brochure verkrijgen. De stand is tevens de opstapplaats voor de Paardentram, die in Den Haag rijdt volgens een vaste route naar verder gelegen locaties, waar ook vele activiteiten op het gebied van kunst en antiek worden georganiseerd. Vanuit de stand is het ook mogelijk mee te lopen met de antiekwandeling onder leiding van deskundige gidsen van 't Gilde. De speciale wandeling gaat door het historische deel van de binnenstad en wordt verscheidende keren gelopen op beide dagen vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur 's middags en is gratis.

Haagse Kunstkring
De Haagse Kunstkring (Denneweg 64) doet ook dit jaar mee aan het evenement. In de galerieruimte is het open huis en er is een verkooptentoonstelling met werk van leden van de Haagse Kunstkring. Op beide dagen is er om 14.30 en 16.00 uur een programma gevuld met muziek, literatuur en theater. Het zijn steeds korte items, waarbij het publiek vrij kan in- en uitlopen. Deze activiteit is in plaats van de kindertekenwedstrijd, zoals wordt vermeld in het programmaboekje.

Den Haag Sculptuur
Tijdens het evenement zijn de beelden op het Lange Voorhout te zien die daar staan in het kader van de buitenexpositie Den Haag Sculptuur. Het is het op één na laatste weekend van 'Europa in Beeld', het thema van de expositie. Een andere tentoonstelling met sculpturen, 'Jardin des Sculptures', is tijdens het evenement te bezichtigen in de tuin van antiquair Van Leeuwen (Noordeinde 164).



Ingezonden persbericht