Gemeente Waalwijk

2e Open Dag Gemeentewerf

Diftar, cilverbak en I Bor. Wie wil weten wat deze begrippen inhouden, doet er verstandig aan eens te komen kijken op de gemeentewerf aan de Olympiaweg in Waalwijk. Zaterdag 31 augustus a.s. is hiervoor de uitgelezen kans! Die dag opent de gemeentewerf namelijk voor de 2e maal zijn poorten voor het publiek. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden zien met wat voor werkzaamheden de medewerkers van de gemeentewerf zich dagelijks bezighouden. Het personeel van de gemeentewerf zet zich deze dag geheel op vrijwillige basis in om de inwoners van de gemeente te laten zien wat ze allemaal doen en waarom zij dat doen en hoe er op verschillende terreinen wordt samengewerkt met andere instanties.

Twee jaar geleden heeft de gemeentewerf ook een open dag gehouden met de bedoeling om dit elke vijf jaar te herhalen. Wegens het grote succes is besloten om dit jaar al een open dag te houden.

Deelnemende instanties zijn:

Politie, Brandweer, Ambulance, Stadswacht, Stichting Mozïek, Waterschap de Dongestroom, Mammoet Holland (bekend van de lichting van de Koersk), Buro Halt, Brabant Water, firma Valk en de Groot. Door een aantal demonstraties te geven laten zij zien wat zij te bieden hebben.

Kinderen

Natuurlijk is er ook gedacht aan de jeugdige bezoekers. Behalve alle tot de verbeelding sprekende demonstraties, kunnen zij zich naar hartelust uitleven op het springkussen, dat tijdens de open dag te vinden is op het terrein. Wie wil kan zich laten schminken en voor de dorst is er voor elk kind genoeg ranja te tappen uit de ranjacontainer.