Ingezonden persbericht

Rijnhal Spektakel

Platen, CD's, Films, Jukeboxen en nog veel meer in de Rijnhal te Arnhem

ARNHEM, 20020821 -- In het weekend van 31 augustus en 1 september a.s. zal Dynamite Beurzen voor de tweede maal een internationale Platen, CD, Film & Jukebox beurs organiseren in de Rijnhal te Arnhem. Begin dit jaar was de eerste -zeer succesvolle- editie, en was was de rijnhal gevuld met vinyl, CD, film, DVD en natuurlijk de jukeboxen en andere spullen uit de jaren '50 en '60. Vandaar dat nu aan het eind van de zomer een 2e editie volgt. En deze belooft nog grootser te worden: door de positieve reacties van de vorige keer verwachten we nóg meer standhouders, en meer bezoekers.

Veel Platen en CD's

Deze beurs bevat de op 1 na grootste platenbeurs van het land. Bent U op zoek naar oude singles of LP's? Of juist naar de laatste top-CD's tegen een lage prijs? In de Rijnhal zult U het vinden!

Alle soorten muziek zullen vertegenwoordigd zijn, en dit op zowel vinyl als CD: Blues, Rock, Beat, Country, Cabaret, Smartlap, Jazz, Hardrock, soundtracks, Folk, Klassiek, Techno, Mellow, Trance, Hip Hop, House, Punk, Soul, Ska, Metal en Reggae en noem verder maar op!

Vele standhouders uit binnen- en buitenland zullen er voor zorgen dat U alles zult vinden van Uw favoriete artiest. Zo zal bijvoorbeeld naar Elvis Presley speciale aandacht uitgaan, niet alleen vanwege het feit dat the King op de kop af 25 jaar geleden is overleden, maar ook omdat hij voor het eerst sinds tijden weer wereldwijd bovenaan in de hitlijsten staan, met een remix van de Nederlandse DJ Junkie XL. Verder zullen ook deze editie enkele fanclubs zich aan het publiek presenteren, waaronder de Elvis-, de Golden Earring- en de Beatles-Fanclub.

Film, DVD & Merchandise

Een nog groter deel van de beurs zal gewijd zijn aan de film. Er zullen stands zijn gespecialiseerd in originelen op VHS, maar zeker ook veel DVD's zullen in de Rijnhal te vinden zijn, daar DVD binnen afzienbare tijd groter zal zijn dan de oude vertrouwde VHS.' Verder zullen enkele grote stands aanwezig zijn gespecialiseerd in film merchandise. Hier kan de filmliefhebber alles kopen wat maar met film te maken heeft: van posters tot action figures. Denk hierbij aan de immens populaire Lord of the Rings en Spider-Man, maar ook zal veel aandacht uitgaan naar Science-Fiction: zo is bijvoorbeeld de Nederlandse Star Trek-fanclub met een eigen stand aanwezig (zie foto's).

Jukeboxen
Om het geheel extra aantrekkelijk te maken zijn er een groot aantal jukeboxen op onze beurs te bewonderen en uiteraard te koop. Grote merken als Wurlitzer, Rock Ola, Seeburg en Ami zullen schitteren op onze beurs, aangevuld met andere leuke zaken uit de jaren '50 en '60 zoals neonreclames, American dinersets en andere hebbedingen in de schitterende kleuren die dit tijdperk zo'n apart imago meegaven.

Favorieten Expres

Tenslotte zal op deze beurs voor het eerst een bijzonder boekwerkje verkrijgbaar zijn: een volledig vernieuwd overzicht van alle singles die in Nederland zijn verschenen in de schitterende Favorieten Expres - serie: alle 700 hoesjes zijn volledig in kleur te bewonderen in dit boekwerk, een must voor de verzamelaar! En bovendien tijdens het Rijnhal Spektakel met speciale introductiekorting verkrijgbaar !

Alles bij elkaar een evenement wat de ware muziek- en filmliefhebber niet mag missen!

De beurstijden zijn op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september van 10.00 tot 17.00 uur, entree bedraagt 5 euro, en voor 65+ en kinderen tot 12 jaar 2 euro.



Ingezonden persbericht