Ingezonden persbericht


26 augustus 2002

p e r s b e r i c h t

NO COPY AT HOME

Arjan van Arendonk

31 augustus t/m 29 december 2002

Van 31 augustus tot en met 29 december 2002 is in aansluiting op No ©opy in het Groninger Museum in het Kunstpaviljoen te Nieuw Roden de tentoonstelling NO COPY AT HOME te zien. Het Kunstpaviljoen is ingericht als woning waar de oorspronkelijkheid van beeldconcepten ter discussie wordt gesteld rondom het werk van Arjan van Arendonk (Waalwijk, 1957). Door het vergroten van voorwerpen en hergebruik van diverse materialen wordt de kijker uitgenodigd met een frisse blik de kunstwerken te bekijken.

De grenzen van de oorspronkelijkheid zijn als uitgangspunt voor nieuw werk genomen. De schilderijen van Arjan van Arendonk zijn vervaardigd op industrieel voorbedrukte stoffen. De werken van Van Arendonk zijn picturale uitspraken over kleur, vorm en ritmisch ordenen, maar stellen tegelijkertijd oorspronkelijkheid van beeldconcepten ter discussie. Is het vertrekpunt van zijn werk telkens een bestaand stoffenpatroon, de uiteindelijke schilderijen kunnen raakvlakken vertonen met of zelfs direct verwijzen naar werk van andere kunstenaars.

Behalve werk van Van Arendonk is er in Nieuw Roden ook werk te zien van o.a.: Jurgen Bey, Merijn Bolink, Dora Dolz, Piet Hein Eek, Mirjam Hoekman, Wilma Kuil, Job Smeets, JCJ. Vanderheijden, Mary Waters en Anne Wenzel.

In het Groninger Museum is nog tot en met 26 januari in het Mendini 1-paviljoen de tentoonstelling No ©opy te zien. In deze expositie worden schilderijen Arjan van Arendonk getoond in combinatie met werken uit de collectie van het Groninger Museum.