Ingezonden persbericht

Rondleiding in fort krommeniedijk

Fortenkenner Kees Bruins verzorgt voor Het Noord-Hollands Landschap weer een rondleiding in één van de forten uit de Stelling van Amsterdam. Het gaat om Fort Krommeniedijk bij het gelijknamige dorp. Het fort is vrijwel nooit toegankelijk en dat maakt deze gelegenheid zo aantrekkelijk. Kees Bruins leidt u rond in het fort en vertelt u alle bijzonderheden. De gehele Stelling van Amsterdam staat op de Erfgoedlijst van de Unesco. Het Noord-Hollands Landschap beheert delen van de Stelling, inclusief de liniedijken.

De excursie naar Fort Krommeniedijk vindt plaats op zaterdag 31 augustus. De excursie start om 10.00 uur en duurt 1½ uur. De kosten zijn EUR 2 per persoon (kinderen EUR 0,50, beschermers Noord-Hollands Landschap EUR 1,50). Om te voorkomen dat de groep te groot wordt is aanmelden nodig. Dit kunt u doen door te bellen met de InformatieWinkel Noord-Hollands Landschap, 0251-362 762.


---

Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met de InformatieWinkel Noord-Hollands Landschap, 0251-362 762.

Castricum, 27 augustus 2002