Partij van de Arbeid

Den Haag, 29 augustus 2002

Jeltje van Nieuwenhoven geeft boodschap aan wereldleiders tijdens manifestatie de JohannesBrug

Zaterdag 31 augustus geeft PvdA-fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven om 15.00 uur op de Dam in Amsterdam haar boodschap aan de wereldleiders in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. De boodschap wordt geschreven op een houten plankje. Samen met meer dan duizend andere beschreven plankjes vormt het plankje de JohannesBrug.

Vanaf 13.00 uur begint Milieudefensie, samen met ruim dertig andere maatschappelijke organisaties, de bouw van deze gigantische houten brug op de Dam in Amsterdam. De Brug wordt 35 meter lang, twee meter breed en drie meter hoog. Wanneer de brug klaar is, komt er een live-verbinding met Johannesburg. De regeringsleiders zijn daar bijeen voor de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling.

Oud-minister Jan Pronk zal om 15.30 uur als speciaal VN-gezant voor de conferentie vanuit Johannesburg de mensen op de Dam toespreken.

De JohannesBrug symboliseert de betrokkenheid van burgers in Nederland met de urgente politieke thema's van de duurzaamheidsconferentie in Zuid-Afrika. De Brug is een oproep aan ministers en regeringsleiders dat handel niet langer meer ten koste mag gaan van mens en milieu.



Partij van de Arbeid