TETON PETROLEUM COMPANY

Teton voltooid plaatsing van converteerbare obligaties

Teton kondigt voltooiing aan van onderhandse plaatsing van converteerbare obligatie en kooprechten voor een bedrag van USD 4,4 miljoen

Steamboat Springs, Colorado - Teton Petroleum Company (OTC Bulletin Board: TTPT; Frankfurt: TP 9) heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van een onderhandse plaatsing van USD 4,4 miljoen van haar 10% converteerbare obligaties. De obligaties zijn converteerbaar in gewone aandelen met een bijbehorend kooprecht. De gewone aandelen die de zekerheid vormen voor de converteerbare obligaties en kooprechten zijn niet onderworpen aan registratierechten en beperkte verkoop voor de duur van één jaar, daarom loopt Teton niet vooruit op eventuele verkoopdruk op haar gewone aandelen als gevolg van deze financiering.

'De opbrengsten van de onderhandse plaatsing vormen een toename van de kasreserves van Teton en stellen ons in staat om verder te gaan met ons olieboringsprogramma in West-Siberië', zegt Howard Cooper, de president van Teton Petroleum. 'Wij zijn zeer verheugd over de voltooiing van de onderhandse plaatsing. Door de opbrengsten, samen met onze kasgelden, zijn wij in staat ons ondernemingsplan in Rusland beter uit te voeren'.

Teton is een bedrijf dat zich richt op het winnen en produceren van olie en gas. De bedrijfsactiviteiten worden uitsluitend uitgevoerd via een belang van 50 procent in Goltech LLC, een Texaanse rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid. Dit bedrijf opereert op zijn beurt uitsluitend via een belang van 70,59 procent in Goloil, een Russische besloten vennootschap op aandelen. Goloil bezit de Eguryak-consessie in West-Siberië. Volgens een rapport over de reserves opgesteld door Gustavson Associates, Inc., bevat de Eguryak-consessie 41,96 miljoen vaten van bewezen nettoreserves voor Teton. Meer informatie over Teton is te vinden op de website: http://www.tetonpetroleum.com.

Dit persbericht kan op de toekomst gerichte beweringen bevatten. Deze beweringen worden gedaan onder voorbehoud van verschillende onzekerheden en risico's die de uitkomst kunnen beïnvloeden. Factoren die verschillen kunnen veroorzaken of daaraan kunnen bijdragen, omvatten maar zijn niet beperkt tot, economische omstandigheden, vraag en verkoop van producten, rentevoeten, wisselkoersen, concurrentie en activiteiten van concurrenten, en veranderingen in de oliebranche. Zie de jaarverslagen, kwartaalverslagen en andere SEC-dossiers van het bedrijf voor een uitvoerige bespreking van de risico's. Dit persbericht vormt geen voorstel tot het verkopen, of verzoek tot het kopen, van aandelen van Teton Petroleum.

Website: http://www.tetonpetroleum.com

H. Howard Cooper, President, Teton Petroleum Company, +1-970-870-1417, hcooper@tetonpetroleum.com; of Investor Relations, Verenigde Staten van Amerika: CTA Public Relations, +1-303-665-4200, of +1-800-959-9677, of greg@ctaonline.com, of bevo@ctaonline.com, of Canada: Current Capital, +1-416-860-0211, of +1-877-859-5200, john@currentcapital.com, of Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland: Rudolf Heinz, +49 69-970-9130,
rudolf.heinz@planet-interkom.de


03 sep 02 08:42