Gemeente Hoorn


Gemeente enquêteert via website

Persbericht d.d.: 28 augustus 2002

De gemeente Hoorn houdt van maandag 2 september t/m zondag 6 oktober een enquête via de website www.hoorn.nl over het fenomeen dualisme.

De gemeente heeft eerder dit jaar onderzocht hoe inwoners denken over de informatiekrant "Hoorn Kern Gezond". Daarbij werd een telefonische enquête ondersteund door een vragenlijst op de gemeentelijke website. Nu fungeert de website voor het eerst als zelfstandig onderzoeksinstrument.

Op 7 maart 2002 is het bestuur van de gemeente vernieuwd. Enerzijds als gevolg van de verkiezingen, anderzijds door het in werking treden van het zogeheten "duale stelsel". Daarbij is een striktere scheiding aangebracht tussen de taken en verantwoordelijkheden van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente wil graag weten of de inwoners bekend zijn met de veranderingen en of men daar iets van heeft gemerkt. Door het beantwoorden van twaalf vragen kan men laten weten of men bekend is met het dualisme en hoe men erover denkt. Op basis van de uitslag kan de gemeente haar voorlichtingactiviteiten over dit onderwerp aanpassen of uitbreiden.

Anderzijds probeert de gemeente met deze eenvoudige enquête opnieuw de interactieve toepassingsmogelijkheden van het Internet uit.

De vragenlijst staat vanaf maandag 2 september vijf weken lang op de website www.hoorn.nl. Vanaf de lichtkrant op de startpagina komt men met één klik bij de enquête. De uitslag staat vanaf maandag 14 oktober in de nieuwsrubriek op de website.

---
Laatste wijziging deze pagina: 2 september 2002