Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-09-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.30 uur

Mannen aangehouden

WOERDEN Op vrijdagavond 30 augustus kreeg de politie het verzoek om uit te kijken naar personen die mogelijk in Uithoorn betrokken waren bij een inbraak in een woning. De personen waren weggereden in een personenauto in de richting van Wilnis.

Een motorrijder van het district Rijn & Venen zag daarop de bewuste personenauto met daarin vier mannen over de prov.weg N212 bij Woerden rijden en zette de achtervolging in. Hij riep assistentie in van andere politie-eenheden.

De bestuurder van de personenauto bracht uit zichzelf de auto op de T-kruising Steinhagenseweg met de Carrosserieweg tot stilstand waarop de vier wegrenden. Twee liepen een braakliggend terrein op en twee liepen in de richting van een voormalig fabrieksterrein. Op aanwijzing van een getuige konden twee mannen, die zich schuil hielden in de bosjes, worden aangehouden. Met behulp van een surveillancehond werd een derde man aangehouden. De vierde man bleek, ondanks een intensieve zoekactie, toch te zijn ontkomen.

Het ging om een 23-jarige Nieuwegeiner, een 27-jarige Nijmegenaar en een 36-jarige Utrechter. De drie mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor overgedragen aan de politie van Amsterdam-Amstelland.

Inbrekers aangehouden

KOCKENGEN De politie heeft maandagmiddag vier personen aangehouden die worden verdacht van een woninginbraak.

Omstreeks 15.20 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken bij een woning aan de Portengen. Een getuige had gezien dat drie vrouwen en een kind een woning binnengingen. De man vertrouwden het niet en ging op onderzoek uit.

De getuige parkeerde zijn tractor voor de auto waar de vrouwen mee gekomen waren. Bij de woning zag hij dat het om een inbraak ging. De man kon één van de vrouwen aanhouden. De andere vrouwen en het kind zagen kans de woning te verlaten en met de auto te vluchten.

Een surveillanceauto zag enige tijd later de bewuste auto met de verdachte op de N201 tussen Vinkeveen en de Rijksweg A2 rijden. De bestuurder kreeg ter hoogte van de Rijksweg A2 een stopteken. De inzittenden twee vrouwen een kind van 2 en 15 jaar werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op het bureau verklaarde één van de vrouwen hoog zwanger te zijn en te gaan bevallen. De vrouw werd met een ambulance naar het WKZ in Utrecht gebracht. Hier bleek dat de vrouw wel zwanger was maar zeker nog niet ging bevallen. De vrouw werd na haar bezoek aan het ziekenhuis wederom op het bureau ingesloten.