Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 3/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Man aangehouden voor bedreiging bewoners studentenpand

BREDA: De politie heeft gisteravond een 52 jarige Bredanaar aangehouden, die enkele kamerbewoners met de dood zou hebben bedreigd. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

De politie was gisteravond rond 21.00 uur voor de eerste keer te hulp geroepen door de studenten van een pand aan de Baronielaan, omdat de 50 jarige medebewoner voor veel lawaai overlast zorgde. Na een bemiddelend gesprek was de politie vervolgens weer vertrokken en zou alles rustig blijven. Nog geen half uur later begon het liedje weer van vorenaf aan. Dit keer had de 50 jarige bewoner de studenten bedreigd met de woorden dat ze niet meer levend het pand zouden verlaten. De Bredanaar verkeerde flink onder invloed van drank en is door de politie aangehouden. De man krijgt een proces-verbaal voor bedreiging.

Auto gestolen bij woninginbraak

ETTEN-LEUR: Bij een woninginbraak vannacht in Etten-Leur zijn buiten enkele persoonlijke bezittingen van de bewoners, zoals pasjes, ook de auto meegenomen die voor de woning stond. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Een bewoner van de wijk Banakker in Etten-leur kwam er vanmorgen in aller vroegte achter, dat bij hem die nacht was ingebroken. De dader(s) bleken via een geopend klepraam met de zogenaamde hengelmethode een naast gelegen raam te hebben geopend en zo de woning te zijn binnengekomen. Daar had de dader(s) een GSM, een portemonnee en enkele bankpasjes gestolen en waren er vervolgens met de gestolen autosleutels in de auto van de eigenaar vandoor gegaan. Het gaat om een Volkswagen Bora met het kenteken 11 FJ-VV. De politie stelt een onderzoek in.

Voormalig werknemer gaat door het lint

BREDA: Een voormalig werknemer van een Bredaas bedrijf is gistermiddag door de politie aangehouden, omdat hij een personeelslid op zijn gezicht sloeg en met een beelscherm gooide toen er en discussie ontstond over een eerder door hem ingevuld werkbriefje. De 19 jarige Bredase verdachte is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gistermiddag was 19 jarige oud werknemer van het Bredase bedrijf naar zijn vroegere werkgever gestapt, omdat hij van mening was recht te hebben op salaris over door hem gewerkte uren. Daar dacht het bedrijf echter anders over, want er zou helemaal niet op die tijden door hem zijn gewerkt. Uit boosheid sloeg de 19 jarige de 55 jarige medewerker die hem die mededeling deed op zijn gezicht. Een collega die dit alles zag schoot te hulp en er ontstond een schermutseling, waarbij de 19 jarige totaal door het lint gin. Hij pakte daarop een beeldscherm van een bureau en gooide dat naar een andere medewerker, die dit tegen zijn gezich kreeg. De politie werd te hulp geroepen die de man heeft aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake mishandeling, vernieling en bedreiging.