Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 3/9/2002
Auteur: Carel Bouman

Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van oplichting

TILBURG De politie van Tilburg waarschuwt voor een vorm van oplichting, waarmee de politie in het verleden nog niet vaak werd geconfronteerd. Wat is het geval. Gisteravond, even voor acht uur, kwam er bij een 82-jarige bewoner van de Paduastraat een man aan de deur die vertelde een pakketje voor de buurman bij zich te hebben. Hij vraagt dan aan de 82-jarige man of hij het pakketje voor de buurman aan wil nemen en 12 euro wil afrekenen. De niets vermoedende buurman geeft de pakketbezorger 20 euro, waarop deze laatste zegt even naar zijn auto te moeten om wisselgeld te halen en vervolgens ins blaue hinein verdwijnt. Als de politie wordt gealarmeerd treft zij in het pakketje een soort decoder aan. Mogelijk dat de nog onbekende dader de smaak te pakken krijgt en op meerdere adressen toe zal gaan slaan. Er is slechts een vaag signalement van de dader bekend. Het gaat om een blanke man met donker glad achterover gekamd haar. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 25 en 30 jaar en de man is ongeveer 1.90 meter lang.

Mishandeling en bedreiging op de Beekse Bergen

HILVARENBEEK Vannacht om vijf over twee hebben agenten op het recreatiepark de Beekse bergen een 32-jarige man aangehouden. De man was helemaal doorgedraaid, had ruzie met zijn vriendin en toen hij haar wilde mishandelen, kwamen twee beveiligingsmedewerkers van het recreatiepark tussen beiden, waarop de man zijn woede koelde op de beveiligingsmedewerkers. Ook de komst van de politie maakte weinig indruk op de man want bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig.

Dieven hebben ook weleens slaap

TILBURG Vanmorgen om vijf voor zes hebben surveillerende agenten aan het Transvaalplein een 34-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man lag te slapen in een auto die gestolen bleek te zijn. De autodief werd door de agenten gewekt en aangehouden.