FIRM UNITED HEALTHCARE

Eremedaille Prins Henrik uitgereikt aan Oticon Nederland

Prestigieuze Deense exportprijs voor directeur Oticon Eremedaille Prins Henrik van Denemarken uitgereikt

Amstelveen, 3 september 2002 - Gerard van der Wel, directeur van Oticon Nederland BV, heeft uit handen van de Deense ambassadeur John Bernard de eremedaille Prins Henrik van Denemarken ontvangen. Van der Wel krijgt deze exportprijs vanwege zijn inzet voor het Deense product in Nederland. Oticon is één van de belangrijkste hoortoestellenleveranciers in Nederland.

Gerard van der Wel is sinds 1965 werkzaam bij Oticon Nederland waarvan hij sinds 1985 directeur is. Bij het bedrijf werken 42 personen. 'De heer van de Wel heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van Oticon op de Nederlandse markt', aldus de heer Melsjhede, voorzitter van de National Association for Danish Enterprise. 'Het Deense merk Oticon als hoortoestel heeft daardoor een stevige positie verworven in een zwaar concurrerende markt.'

'Wij stellen de individuele wensen en behoeften van slechthorenden op de eerste plaats bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen', aldus Gerard van der Wel. 'Of het nu gaat om hoortoestellen of aanpassystemen, audiologie of technologie, of onze relatie met professionals in de hoorzorg, ons uitgangspunt blijft hetzelfde: wij stellen mensen op de eerste plaats.' Vanuit deze bedrijfsfilosofie 'People First' en op grond van de laatste audiologische inzichten heeft Oticon achtereenvolgens als eerste een volautomatisch hoortoestel, een digitaal toestel en een hoortoestel met spraakherkenning geïntroduceerd.

De eremedaille van Prins Henrik wordt sinds 1982 uitgereikt aan een bedrijf of persoon met uitzonderlijke verdiensten voor de handelsbetrekkingen tussen Denemarken en Nederland. Tevens ontvangt het bedrijf het diploma van de National Association for Danish Enterprise.
Sinds de prijs in 1982 is ingesteld is hij 249 keer uitgereikt in 50 landen. Eerder mochten in Nederland onder andere Bang & Olufsen Nederland en B&C Products de eremedaille in ontvangst nemen.

De National Association for Danish Enterprise is opgericht in 1908 als onafhankelijke organisatie om de productie en marketing van Deense consumentenproducten in zowel binnen- als buitenland te stimuleren.

Oticon
Oticon is in 1904 opgericht en is de oudste hoortoestelleverancier ter wereld. De ongeveer 2.000 mensen die bij Oticon werken houden zich elke dag weer bezig met de ontwikkeling van producten om beter te horen. Het bedrijf is in meer dan 100 landen vertegenwoordigd en is daarmee tevens één van de grootste hoortoestelfabrikanten ter wereld.
Oticon Nederland BV is een volledige dochter van het Deense Oticon A/S en onderdeel van het KFX beursgenoteerde William Demant Holding A/S te Kopenhagen.


---

----Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Oticon Nederland BV
René van der Wilk
Tel. 020-545 57 91


03 sep 02 10:32