Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-09-2002
Persberichten van dinsdagmorgen 03 september 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 5 september 17.00 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

Ongeval met letsel

Gieten - Gistermiddag reden vijf motorrijders achter elkaar over de Gasselterweg. Bij een wegafzetting op de rechter weghelft moest men afremmen voor tegenliggers. De achterste motorrijder, een 49-jarige man uit Gasselte, zag te laat dat de andere motorrijders stopten. Omdat hij toen erg stevig remde raakte hij in de slip en kwam daardoor te vallen. Daarbij viel hij tegen de tegemoetkomende auto aan die werd bestuurd door een 64-jarige man uit Gieten. De motorrijder raakte gewond en werd met rugklachten naar het Rafajaziekenhuis overgebracht.

Diefstal aanhangwagen

Assen Gistermiddag tussen 16.45 en 17.00 uur werd een aanhangwagen gestolen die op de parkeerplaats van een bouwmarkt aan de Claes van Gorcumstraat stond. Een 39-jarige man uit Assen had de aanhangwagen geleend van een buurtgenoot en had hem achter zijn auto gekoppeld. Toen hij uit de bouwmarkt kwam was de bruine aanhangwagen verdwenen. Mogelijk dat getuigen hebben gezien dat de aanhangwagen van de auto werd los gekoppeld en meegenomen achter een andere auto. Schadebedrag niet bekend.

Op heterdaad betrapt

Assen - Vannacht werd een poging gedaan in te breken bij een rijschool aan de Troelstralaan. De gewaarschuwde politie zag twee knapen wegrennen. Een 16-jarige knaap uit Assen kon in de naastliggende tuin worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.