3 ff2cf.jpg 3ff32b.jpg

VIA NET.WORKS biedt organisaties Managed E-mail Filter

Filter gebaseerd op eSafe Appliance van Aladdin blokt virussen en spam

Eindhoven, 3 september 2002 - VIA NET.WORKS biedt een nieuwe content security-oplossing aan onder de naam Managed E-mail Filter. De gebruikte antivirusserver, Aladdins eSafe Appliance, ontdekt naast bestaande ook nog niet-geregistreerde virussen. De server scant zowel in- als uitgaande e-mailberichten en verwijdert aanwezige virussen. Het beheer van de server is volledig in handen van VIA. Organisaties met een eigen e-mailserver kunnen Managed E-mail Filter gebruiken om hun pc s en netwerken nog beter te beschermen tegen spam, het toenemend aantal virussen en de toenemende impact van nieuwe virussen. Managed E-mail Filter biedt optimale virusbescherming en is zeer geschikt voor ondernemers die in toenemende mate bezorgd zijn over de veiligheid van hun e-mailverkeer.

VIA NET.WORKS plaatst de antivirusserver op locatie van de klant. Deze scant al het e-mailverkeer vóórdat het op het locale netwerk komt. Het beheer is volledig in handen van VIA. Ed ten Houten, algemeen directeur van VIA NET.WORKS Nederland, geeft aan dat dit een bewuste keuze is. Veel organisaties schaffen beveiligingssoftware aan en denken dat de strijd daarmee gestreden is. Software veroudert echter snel door het hoge tempo waarin nieuwe virussen ontwikkeld en gedistribueerd worden. Beveiliging is een continu proces. Daarom neemt VIA het beheer van beveiligingsoplossingen graag van klanten over. Klanten kunnen zich hierdoor volledig op hun business richten. In het geval van Managed E-mail Filter zorgen wij ervoor dat een organisatie dagelijks ongemerkt de laatste virussoftware krijgt, waarmee medewerkers en klanten altijd optimaal beschermd zijn tegen virussen en andere vormen van vijandige code. Wij hebben veel vertrouwen in de eSafe Appliance van Aladdin en overwegen in de toekomst nog meer technologie van Aladdin toe te passen in onze eigen security-diensten , aldus Ten Houten. Veilig internetverkeer
Peter van Ruiten, Vice-President Marketing West-Europa van Aladdin: Met de technologie van onze eSafe Appliance verzekert VIA NET.WORKS haar klanten van veilig internetverkeer zonder dat de verantwoordelijkheid bij de klant zelf wordt neergelegd. VIA NET.WORKS levert hiermee een zeer goed alternatief voor de veelal verouderde standaardoplossingen van traditionele antivirusleveranciers. Daarnaast laat de samenwerking zien dat onze hoogwaardige technologie op het gebied van veilig internetgebruik opnieuw als zodanig wordt erkend.

Nieuwe gevaren en versleutelde virussen
Managed E-mail Filter van VIA is ook in staat om nieuwe gevaren dan wel versleutelde virussen in e-mails te onderscheppen. De SmartScript-filter verwijdert verdachte functies en/of commando's in verschillende scripttalen, als versleutelde virussen, door het virus te laten denken dat het zich op een client bevindt. Het virus start zichzelf op en kan gescand en verwijderd worden. Managed E-mail Filter kan hierdoor zelfs onbekende, ongeregistreerde virussen opsporen en verwijderen. Van alle virusaanvallen worden meldingen en rapportages gegenereerd.

Het probleem in cijfers
Gevaarlijke computervirussen en hackers vormen een steeds grotere bedreiging voor organisaties. Alleen VIA NET.WORKS registreert al wekelijks een tiental incidenten per klant. Volgens het Amerikaanse Computer Emergency Response Team (CERT) groeit het aantal meldingen van incidenten wereldwijd met meer dan 100% per jaar. Uit een in maart 2002 uitgevoerd onderzoek van certificeringsinstituut ISCA (doelgroep: 300 grote Amerikaanse organisaties) blijkt dat 90% van de organisaties een virusscanner heeft, maar 76% nog steeds last ondervindt van virusaanvallen.

Over VIA NET.WORKS
VIA NET.WORKS, Inc. (Nasdaq en EASE: VNWI) is een internationale aanbieder van internetoplossingen, met kantoren in Noord-Amerika en Europa. De lokale VIA-kantoren bieden een veelomvattend, schaalbaar en betrouwbaar pakket internetdiensten aan op het gebied van connectivity, hosting, security, messaging en professional services. Voor sommige diensten neemt VIA het beheer volledig van haar klanten over. VIA heeft haar eigen pan-Europese en transatlantische infrastructuur voor een snelle en juiste afhandeling van dataverkeer. Het hoofdkantoor van VIA bevindt zich op 12100 Sunset Hills Road, Reston, Virginia, USA, 20190. Voor meer informatie kunt u de website van VIA bezoeken op www.vianetworks.nlof een e-mail sturen naar pers@vianetworks.nl.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.