Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Persbijeenkomst Meld Misdaad Anoniem

UTRECHT - Op woensdag 4 september lichten korpsbeheerder mr. A.H. Brouwer-Korf en korpschef mr. P. Vogelzang de voor Nederland nieuwe anonieme meldlijn toe en maken zij het gratis telefoonnummer dat voor alle inwoners van de regio Utrecht geldt bekend. De Politie Regio Utrecht is een van de vijf politieregios die meedoet. De meldlijn is juist voor inwoners van de gemeenten in de provincie Utrecht van belang omdat zij via de meldlijn een eigen bijdrage aan de veiligheid in de wijk kunnen leveren.

Angst
Uit onderzoek blijkt dat burgers zich vaak geroepen voelen om misdaden in de directe (woon)omgeving te melden, maar vaak terughoudend zijn om aangifte te doen omdat zij bang zijn voor wraak van en/of een confrontatie met de dader. De anonieme meldlijn biedt in dit soort situaties uitkomst.

Uitleg
De korpsbeheerder en korpschef geven tijdens de bijeenkomst onder meer uitleg over de waarborging van de anonimiteit en de route die een anonieme melding aflegt. De persbijeenkomst vindt plaats van 11.30 tot 12.30 uur aan de Bergstaat 58 in Utrecht.

Aanmelden
Regionale en lokale media die de persbijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (030) 239 7075.

Uitzending Opsporing Verzocht

AMERSFOORT Maandagavond is in de televisie-uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een overval op een sigarenwinkel aan de Arnhemseweg van 7 augustus jongstleden.

In de uitzending werd een reconstructie van de gewapende overval getoond en videobeelden van de overval. Naar aanleiding van de uitzending heeft de politie 10 tips binnengekregen waarmee ze haar onderzoek verder gestalte kan geven.