Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-09-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Persbijeenkomst Meld Misdaad Anoniem

UTRECHT - Op woensdag 4 september lichten korpsbeheerder mr. A.H. Brouwer-Korf en korpschef mr. P. Vogelzang de voor Nederland nieuwe anonieme meldlijn toe en maken zij het gratis telefoonnummer dat voor alle inwoners van de regio Utrecht geldt bekend. De Politie Regio Utrecht is een van de vijf politieregios die meedoet. De meldlijn is juist voor inwoners van de gemeenten in de provincie Utrecht van belang omdat zij via de meldlijn een eigen bijdrage aan de veiligheid in de wijk kunnen leveren.

Angst
Uit onderzoek blijkt dat burgers zich vaak geroepen voelen om misdaden in de directe (woon)omgeving te melden, maar vaak terughoudend zijn om aangifte te doen omdat zij bang zijn voor wraak van en/of een confrontatie met de dader. De anonieme meldlijn biedt in dit soort situaties uitkomst.

Uitleg
De korpsbeheerder en korpschef geven tijdens de bijeenkomst onder meer uitleg over de waarborging van de anonimiteit en de route die een anonieme melding aflegt. De persbijeenkomst vindt plaats van 11.30 tot 12.30 uur aan de Bergstaat 58 in Utrecht.

Aanmelden
Regionale en lokale media die de persbijeenkomst willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (030) 239 7075.

Ontucht huisarts

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een huisarts uit Driebergen is maandag 2 september aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met een vrouwelijke patiënte. Deze ontucht zou plaats gevonden hebben eind april van dit jaar. Nadat het slachtoffer aangifte heeft gedaan is er een onderzoek in gesteld, wat heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte.

In het kader van het onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan over deze zaak.

Verkeerscontrole met lasergun

BILTHOVEN Maandagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op de 1e Brandenburgerweg.

De controle werd gehouden van 13.30 tot 15.30 uur. In totaal werden 6 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de snelheidslimiet en 6 boetes voor het ontbreken van de veiligheidsgordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Getuigen van beroving gevraagd

ZEIST Maandagmiddag is een 82-jarige inwoonster uit Zeist op de Nijenheim van haar tas beroofd.

De beroving heeft plaatsgevonden tussen 16.45 en 17.00 uur op het fietspad van de Nijenheim. Het slachtoffer reed in haar scootmobiel die door de onbekend gebleven dader omver werd gegooid waarna deze haar tas pakte. Het signalement van de verdacht luidt als volgt: een licht getinte man van ongeveer 16 jaar, donker haar en donkere kleding. Het slachtoffer liep door de val licht letsel op. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.