Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 3 september 2002

Dagelijkse berichten

t Zandt: autobanden lek gestoken
In de Hoofdstraat, de Oosterstraat en de Hink Oostingstraat in t Zandt hebben onbekenden zaterdagnacht zes autos vernield door autobanden lek te steken. In totaal zijn van zes autos één of meer banden lek gestoken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vernielingen.

Stadskanaal: man raakt rijbewijs kwijt na snelheidscontrole De politie heeft maandagavond op de Oosterstraat in Stadskanaal een snelheidscontrole gehouden. Bij deze controle reden 30 personenautos te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 105 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. De bestuurder van deze auto, een 48-jarige man uit Stadskanaal, raakte zijn rijbewijs kwijt, omdat politieagenten het invorderden.

Groningen: slingerende automobilist
De politie werd gewaarschuwd dat er maandagmiddag een automobilist slingerend reed door de van Oldebarneveltlaan. In de straat werd een 36-jarige automobilist uit Groningen staande gehouden. Een getuige verklaarde dat hij de man vermoedelijk drugs had zien gebruiken. De man werd meegenomen naar het bureau waar hem een bloedproef werd afgenomen. Hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: man opgepakt
Bij de politie kwam maandagnacht een melding binnen dat er een persoon bedreigd werd door een man op de Grote Markt. Op basis van het signalement werd in de Hoekstraat een 20-jarige man aangehouden. Op het bureau bleken er nog drie boetes ter waarde van ruim 200 euro of 4 dagen gijzeling tegen hem open te staan. De bedreiging wordt verder onderzocht.

Groningen: man gewond bij bedrijfsongeval
Op nog onverklaarde wijze kwam een 28-jarige werknemer van een bouwmaterialenfirma in het bedrijf onder elektrische stroom te staan. De man pakte van een stellage een van de metalen goederen en kwam daarbij onder krachtstroom te staan. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is ingelicht over het bedrijfsongeval en doet onderzoek.

Groningen: fiets rijdt tegen auto aan
Op de kruising van de Westersingel met de Astraat verleende een 25-jarige Stadjer op een racefiets maandagmiddag geen voorrang aan een 27-jarige automobilist uit de stad. De fietser reed tegen de auto aan en liep bij zijn val rugletsel op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: winkeldievegge moet nog 40 dagen zitten Een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden werd maandagochtend bij een supermarkt aan de Oude Ebbingestraat betrapt op het stelen van etenswaar. Zij werd meegenomen naar het bureau voor het uitschrijven van een proces-verbaal. Daar bleek dat er nog een gevangenisstraf van 40 dagen tegen de vrouw openstond. Zij is overgedragen aan justitie.

Groningen / Westerbroek: aanrijdingen op A7
Het verkeer op de A7 vanuit Hoogezand richting de stad Groningen ondervond maandagochtend grote hinder van een tweetal botsingen op de weg tussen Westerbroek en Groningen. Op de A7 werd een 47-jarige automobiliste uit Dollart (Duitsland) die plotseling moest remmen van achteren aangereden door twee automobilisten, 41 en 49 jaar beide uit Scheemda. De Duitse vrouw werd met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. Na deze eerste aanrijding vond er nog een botsing plaats tussen twee autos waarbij alleen materiele schade ontstond. Voor de bergingswerkzaamheden werd een rijbaan afgesloten. De beschadigde autos werden weggesleept.

Groningen/Haren verkeerscontroles:
Op de Ulgersmaweg werd maandagmiddag een gordelcontrole gehouden. Van de gecontroleerde 25 voertuigen bleken er drie bestuurders de gordel niet te dragen. Op de Nesciolaan in Haren werden twee bonnen van 40 euro uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordels. Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor het mobiel bellen zonder handsfree-set. De boete hiervoor bedraagt 136 euro.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)