Ingezonden persbericht


Amsterdam/Den Bosch , 2 september 2002

KLM KIEST VOOR ONLINE BOEKINGSSYSTEMEN TICKOTEL

Tickotel Travel Technology maakt bekend dat het een overeenkomst gesloten heeft met KLM nv omtrent de levering van software waarmee KLM online diensten en produkten gaat leveren voor de particuliere en zakelijke markt.

Tickotel Travel Technology is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de reisbranche en leverancier van ondermeer online zelfboekingssystemen voor de zakelijke en de vrijetijdsmarkt.

De markt voor reizen en transport is ruim 3,9 miljard dollar groot, en bedrijven proberen de kosten van het zakelijke reizen te verlagen. Deze kostenpost is na personeel de grootste in het bedrijfsleven. Met het software pakket Tickotel Corporate kan de tijdrovende en dure procedure van boeken en reserveren worden geautomatiseerd. Het resultaat is dat het hele proces effectiever en efficienter is waardoor er een kostenbesparing van 20 tot 30% kan worden gerealiseerd. Zo kunnen zakenlieden hun vliegtickets, hotelkamers en huurauto s online en realtime in een keer reserveren.

Marc van Deursen en Simone van Trojen, oprichters van Tickotel Travel Technology geven als commentaar: "Het feit dat KLM voor onze software heeft gekozen vormt voor onze relatief jonge onderneming een grote doorbraak. Onze onderneming maakt een periode van snelle groei door. Nadat wij eerder D-Reizen en Carlson Wagonlit aan onze klantenlijst mochten toevoegen maken wij vandaag bekend dat wij ook in Belgie de eerste klanten hebben aangesloten, waaronder Connections en Gazelle. Het produkt is zo succesvol omdat bedrijven door gebruik te maken van ons systeem grote kostenreducties kunnen realiseren."

Over KLM

Michiel Verhaagen, Vice President Global Business bij KLM en verantwoordelijk voor de corporate accounts, zegt over de samenwerking met Tickotel: "We zijn constant op zoek naar manieren om de relatie met onze corporate klanten verder te verstevigen. Het door Tickotel ontwikkelde "KLM Connect" is een bookingtool die onze corporate accounts in staat stelt hun zakelijke reizen kostenefficient te managen. Bovendien helpt het de travelmanager zijn travelpolicy goed te verankeren in 'zijn' bedrijf. Aangezien onze uitgangspunten zich niet leenden voor een standaard produkt, hebben we in Tickotel een flexibele partner gevonden die maatwerk kan leveren."

Over Tickotel Travel Technology

Tickotel Travel Technology is de nieuwe travel solution provider voor de internationale reisbranche. Het bedrijf heeft vier vooruitstrevende Internet boekingmodules ontwikkeld die tezamen de Tickotel Travel Technology vormen. De volgende modules zijn beschikbaar: Tickotel Hotels, Tickotel Car Rental, Tickotel Fares, Tickotel Flights. Het Internet reissysteem gericht op de grotere ondernemingen, MKB-bedrijven, zakelijke reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen wordt op de markt gebracht onder het label Tickotel Corporate . Tickotel Travel Technology is vergelijkbaar met Sabre (NASDAQ: TSG) en is gevestigd in s-Hertogenbosch.



Ingezonden persbericht