Ingezonden persbericht

WACOM kondigt samenwerkingsprogramma aan met Hewlett-Packard

Marktleiders bundelen krachten op het gebied van digital imaging

Krefeld (Duitsland), 3 september 2002 - WACOM Europe gaat een nauwe samenwerking aan met de Imaging and Printing Group Europe van Hewlett-Packard. Beide bedrijven hebben hun kennis en ervaring op het gebied van digital imaging gebundeld om producten en oplossingen te kunnen aanbieden voor het volledige digital-imaging-proces: van de invoer en verwerking tot de uiteindelijke uitvoer van gegevens.

Leo de Jager, general sales manager EMEA van WACOM Europe: "Deze samenwerking met HP maakt het voor ons mogelijk om onze klanten een totaaloplossing te bieden op het gebied van digital imaging. De producten van beide bedrijven voor de in- en output van gegevens vullen elkaar volledig aan. Daardoor kunnen gebruikers voortaan beschikken over een oplossing die naadloos is afgestemd op hun specifieke eisen."

WACOM, wereldwijd toonaangevend als fabrikant van tekentabletten, heeft producten ontwikkeld voor zowel consumenten als professionals die zich bezighouden met grafische vormgeving, illustratiewerk, fotografie, webtoepassingen en audio/video. De Imaging and Printing Group Europe is één van de vier divisies van het onlangs nieuw geherstructureerde Hewlett-Packard. De groep biedt zakelijke en particuliere klanten een uitgebreide serie printing- en imaging-oplossingen, waaronder printers (Inkjet, Designjet, LaserJet), multifunctionele apparaten, digitale camera's, scanners en accessoires.

Winfried Tilke, Marketing & Sales Manager Mac-connect van Hewlett-Packard, legt uit: "We hebben een reeks gezamenlijke marketing- en salesactiviteiten gepland, met de bedoeling onze complementaire producten op een doeltreffende manier in de markt te zetten."

Het samenwerkingsprogramma gaat in september 2002 van start met demonstraties op Apple Expo in Parijs en Photokina in Keulen, gericht op particuliere en professionele gebruikers en gebruikers in het onderwijs.

WACOM en HP willen Macintosh-gebruikers in Europa bovendien gebruiks-vriendelijke totaaloplossingen bieden, van input tot output, via het netwerk van Europese Apple Centres en Apple-dealers.

De samenwerking met HP maakt deel uit van de nieuwe communicatiestrategie van WACOM, die december 2001 werd aangekondigd. WACOM gaf toen aan samenwerkingsovereenkomsten te zullen aangaan met strategische ondernemingen om zo dichter bij de klant en andere geïnteresseerden te komen op speciale interactieve thema-evenementen. Daarbij wordt het accent gelegd op de toepassingsmogelijkheden van bepaalde applicaties en worden doeltreffende oplossingen voorgesteld op zowel hardware- als softwaregebied
.


- einde persbericht -

Over WACOM
WACOM is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwikkeling, productie en levering van grafische tabletten. In 1988 opende de onderneming haar eerste Europese vestiging in Duitsland. WACOM is bekend geworden met de ontwikkeling van de eerste grafische tabletten met hoge resolutie en een draadloze drukgevoelige pen.
WACOM stimuleert het gebruik van de pen al jaren, aangezien deze aanmerkelijke voordelen biedt tijdens het werken met computers. Het eerste product op basis van het penconcept (Lombard) en het eerste penbesturingssysteem (PenPoint) werden ontwikkeld door GO met behulp van WACOM hardware. Sindsdien heeft WACOM OEM-producten geleverd aan talloze producenten. Sinds de uitvinding, ruim vijftien jaar geleden, is de toonaangevende pentechnologie van WACOM gebruikt in meer dan twee miljoen grafische tabletten, LCD-tabletten en pencomputers. WACOM brengt drie productlijnen op de markt. Het Intuos2 grafisch tabletsysteem is bedoeld voor de professionele gebruiker (dtp'er, video-professional, 2D/3D-ontwerper en andere creatieve professionals). Voor de consumentenmarkt heeft WACOM de voordelige Graphire2 Muis & Pen Set ontwikkeld, in staalblauw en met USB-aansluiting. De Cintiq 15X en Cintiq 18SX, het Interactive Pen Display, bestaat uit een LCD-kleurenscherm met pen en geïntegreerd tablet.
Voor meer informatie over de verschillende producten en diensten van WACOM Europe: http://www.wacom.com

Perscontact:
Sabine Mende
WACOM Europe GmbH
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail smende@wacom-europe.com

Marlous Löffelman
Jeronimus|Wolf BV
Adviseur Public Relations
Telefoon (0344) 677 300
Fax (0344) 677 399
E-mail marlous@jeronimus-wolf.nl