Politie Amsterdam-Amstelland

Nieuwe paardenfilmpjes
3-9-2002. Voor alle liefhebbers van paarden en de politie is er goed nieuws: vanaf vandaag zijn er nieuwe filmpjes te bewonderen op onze site.


---

Actie Winkelhaak
3-9-2002. Vorige week heeft de politie van wijkteam Linnaeusstraat met een gerichte actie extra aandacht besteed aan straatcriminaliteit en diverse vormen van overlast in het gebied dat omsloten wordt door de Linnaeusstraat, Tugelaweg, Transvaalkade en de Wibautstraat. Tijdens deze actie Winkelhaak (genoemd naar de vorm van het betrokken gebied) werd gedurende de hele week het gebied blauw geverfd.

Ondersteund door agenten van de Dienst Verkeerspolitie, de Ongevallendienst, het Horeca Interventie Team (HIT), de Ruiterij en de Dienst Motorrijtuigenbelasting werden diverse controles uitgevoerd. Dit leverde naast 100 processen-verbaal voor diverse overtredingen, drie gestolen autos op. Twee andere autos reden onterecht met een handelaarskenteken.

In totaal werden 17 personen aangehouden. Drie op verdenking van het vervalsen van het framenummer van hun bromfiets, drie voor het rijden onder invloed, acht omdat zij nog gesignaleerd stonden in het opsporingsregister, één voor belediging van een agent en twee personen werden aangehouden omdat zij zich tegen de politie hadden verzet. Bij de actie werden dagelijks ongeveer 35 mensen ingezet. De politie van het wijkteam zal ook de komende periode doorgaan met het extra toezicht in dit gebied, maar zal dat dan vanuit de reguliere surveillance doen.


---

Koerier overvallen
3-9-2002. Vannacht rond drie uur werd een koerier overvallen op het Buikslotermeerplein. Het slachtoffer was juist bezig om een aantal tassen bij een kantoor op te halen. De man werd door twee onbekende mannen met een vuurwapen bedreigd. Hij werd een aantal maal geslagen. De daders namen een aantal tassen weg. Een uitgebreide zoekactie in de omgeving leverde niets op.


---

Achtergelaten jongentje
Fietser te water
3-9-2002. De politie kreeg rond een uur vannacht een melding dat er een man in het water van de singel zou liggen ter hoogte van de Multatulibrug. Toen de hulpdiensten arriveerden bleek de 27- jarige man al zelfstandig uit het water te zijn gekomen. De man verklaarde zijn fiets te hebben willen parkeren aan de gracht. Daarbij was hij echter het water in gereden. De man was erg recalcitrant en weigerde alle verdere hulp die hem werd aangeboden. Vermoedelijk had de man te veel alcohol genuttigd.


---

Van scooter bestolen
3-9-2002. Vannacht rond half twee werd een 30-jarige bromfietser van zijn scooter bestolen op de Panamalaan. De man werd tijdens de rit door drie andere scooters, met daarop vier personen, ingesloten. De bestuurder kreeg direct een aantal klappen en koos eieren voor zijn geld. Hij rende weg en liet zijn scooter achter. De man zag dat de daders met zijn bromfiets wegreden in de richting van de Zeeburgerdijk.


---

Auto te water
3-9-2002. Vannacht omstreeks een uur, raakte op de Amsteldijk-zuid een 27-jarige bestuurder met zijn auto te water. De man kon voordat hulptroepen aanwezig waren, zelfstandig in veiligheid komen. Hij verklaarde dat de lancering in het water te wijten was aan een onbekend gebleven bromfietser. Deze zou roekeloos hebben gereden, waardoor de automobilist moest uitwijken. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en haalde een nat pak. De natte bestuurder moest wel een blaasproef afleggen. Hij blies een promillage van 0,8% en werd hiervoor aangehouden.


---