Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-09-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 12.15 u) Dinsdag, 3 september 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Hoensbroek; verdovende middelen
De politie en het GOC-team (Grensoverschrijdende criminaliteit) van de Koninklijke Marechaussee die aanwijzingen hadden dat in een woning aan de Wingerdweg in Hoensbroek werd gehandeld in verdovende middelen, gingen afgelopen maandagavond dan ook controleren. Daarbij werden in de woning totaal veertig zogenaamde snow-seals (dat zijn gevouwen papiertjes) met cocaine gevonden. Een in de woning aanwezige man werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Hij bleek ook nog veertien snow-seals met cocaine bij zich te hebben. Alle verdovende middelen werden samen met aangetroffen geld (totaal ruim 2.500,- Euro) in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nuth; jeugdige brandstichters
De politie maakt proces-verbaal op tegen een drietal jongens (13 / 14 / 15 jr), allemaal uit Nuth terzake verdenking van brandstichting. De drie jongens worden ervan verdacht op donderdag 22 augustus jl. brand te hebben gesticht in een aan de Mauritsweg in Nuth gelegen verenigings-/clubgebouwtje van een hondenvereniging. Daarnaast verdenkt de politie het jeugdige drietal een paar dagen eerder ook te hebben getracht brand te stichten bij een hondenverenigingsgebouwtje aan de Geitenweg. Daarbij werd toen een stapel hout in brand gestoken. Een van de verdachten heeft zich daarbij verbrand aan een arm. Bij het ingestelde onderzoek terzake deze brandstichtingen kwamen de drie verdachten in beeld. Zij hebben inmiddels bekend. Daarbij gaven ze aan dat het idee om brand te stichten post vatte uit verveling.

Bocholtz; coniferenbrand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 01.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Julianastraat in Bocholtz. Bleek dat op een perceel aldaar een negental coniferen in brand stonden. De brandweer heeft de coniferenbrand geblust. Bleek overigens dat op een perceel aan de Groenboord in Bocholtz ook een grote conifeer in brand had gestaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de coniferenbranden waarbij ze ook op zoek is naar mogelijk getuigen c.q. mensen die rond dat tijdstip mogelijk iets hebben gehoord of gezien.