Ingezonden persbericht

Newion Investments investeert in Anago

GRONINGEN, 20020903 -- Het in Houten gevestigde softwarebedrijf Anago heeft financiering ontvangen van Newion Investments. Met deze investering is Anago in staat om verder te groeien tot een belangrijke speler in de Management Control markt. Anago is leverancier van software en diensten voor productiebesturing in grootschalige administratieve organisaties. De software helpt klanten om een situatie van Operational Excellence te bereiken. Klanten zijn onder meer ABN AMRO, ING Bank Nederland en het ministerie van VROM.

Anago is in 1999 opgericht door Philip Koenders (37, CEO) en Thomas de Nooij (32, CTO). Het softwarebedrijf richt zich op organisaties die zich op grote schaal met administratieve verwerking bezighouden zoals banken, verzekeraars en uitvoeringsinstellingen van de overheid. Anago heeft een softwareproduct (Improver Studio) ontwikkeld waarmee klantspecifieke oplossingen voor productiebesturing efficiënt kunnen worden geïmplementeerd. Improver oplossingen ondersteunen het management bij de besturing en beheersing van activiteiten zodanig dat doelstellingen als klanttevredenheid, efficiency, doorlooptijd en medewerkertevredenheid tegelijkertijd kunnen worden gerealiseerd. Anago voert de implementatieprojecten uit samen met haar Solution Partners. Op dit moment zijn dat Cap Gemini Ernst & Young en Logica.

Belangrijke redenen voor de oprichters Philip Koenders en Thomas de Nooij van Anago om met Newion Investments in zee te gaan zijn de ervaring die Newion Investments heeft met snel groeiende bedrijven en hun specialisatie in IT ondernemingen. Door de financiering zijn de mogelijkheden geschapen om de productontwikkeling te versnellen en om de commerciële organisatie uit te bouwen. Het is de tweede financieringsronde voor Anago.

Newion Investments uit Heerenveen met als aandeelhouders o.a Van Lanschot Bankiers, Friesland Bank en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij is zeer content met de nieuwe aanwinst in haar portefeuille. Volgens Jaap van Barneveld, managing partner bij Newion, is het met Anago software mogelijk om de efficiency in administratieve productieactiviteiten sterk te verbeteren, waardoor aanzienlijke besparingen in productiekosten kunnen worden behaald.

Newion investeert in snelgroeiende IT-ondernemingen die eigen technologische ontwikkelingen vermarkten en de potentie hebben marktleider te worden, en dan met name in die bedrijven die met hun software het primaire proces van een onderneming kunnen veranderen en kosten- en efficiencyvoordelen opleveren. Verder is het van belang dat op het moment van investeren de onderneming al in een fase verkeert waarbij er sprake is van een verkoopbaar product en een aantal klanten. Met de participatie in Anago groeit de portefeuille van Newion naar 18 bedrijven.