Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-09-2002
1e persbericht dinsdag 3 september 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen opgepakt voor mishandeling
Twee mannen van 25 en 26 jaar uit Eindhoven zijn maandag aangehouden voor mishandeling. Ze zouden op 25 augustus in Eindhoven een medewerker van de spoorwegpolitie op zijn gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer wilde de binnenplaats van het NS-station verlaten, en werd daarbij gehinderd door een wagen met daarin drie mannen. Toen hij er iets over zei, kreeg hij de klap op zijn gezicht. Twee van de drie mannen zijn gisteren aangehouden.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf het Franz Leharplein is dinsdagochtend een Chrysler Voyager (GR-VG-57) gestolen. Dat is gebeurd tussen 1.00 en 5.30 uur.

Helmond: Man opgepakt voor mishandeling deurwaarder Een man van 34 uit Helmond is maandagochtend aangehouden omdat hij afgelopen woensdag een deurwaarder zou hebben mishandeld en bedreigd. De deurwaarder uit Eindhoven wilde een gerechtelijk stuk uitreiken aan een vrouw die aan het Mondriaanplantsoen woont. De verdachte zou hem toen hebben geslagen. Ook zou hij hebben gezegd dat hij de deurwaarder zou neersteken als deze nog een keer terug zou komen. Bij zijn aanhouding gisterochtend heeft de Helmonder zich hevig verzet, waarop de agenten pepperspray hebben gebruikt. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Helmond: Schuur in brand
Aan de Asterstraat is dinsdagochtend rond 00.30 uur een schuurtje afgebrand. In de schuur lag hout opgeslagen. De brandweer heeft het vuur geblust. Aan de deur van het schuurtje zijn sporen van inbraak gevonden.

Valkenswaard: Wagen bloemencorso uitgebrand
Bij een brand in een tent aan de Heggeroosstraat is een bloemencorso-wagen uitgebrand. Het vuur werd dinsdagochtend rond 2.30 uur ontdekt, en is door de brandweer geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De wagen en de tent moeten als verloren worden beschouwd. Het jaarlijkse bloemencorso in Valkenswaard wordt komende zondag gehouden.

Reusel: Dronken man zonder rijbewijs aangehouden Een man van 24 uit Reusel is dinsdagochtend aangehouden omdat hij teveel had gedronken en zonder rijbewijs achter het stuur zat. Dat gebeurde rond 2.30 uur aan Den Toemet. Een ademanalyse wees uit dat hij een alcoholpromillage van 1,00 had. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Brand bij bedrijf
Dinsdagochtend rond 3.00 uur is brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Daarbij heeft het kantoorgedeelte aanzienlijke schade opgelopen. Een loods bleef gespaard. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De brand werd bestreden door de korpsen van Eersel en Hapert. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Hapert: Autos weg na inbraak in woning
Vanaf een oprit bij een woning aan De Kuil zijn twee personenautos weggehaald. Het gaat om een Mercedes E320 (36-JL-NT) en een BMW 330ci (54-HN-VV). Dat gebeurde nadat er was ingebroken in het huis, waarbij de sleutels van de autos werden meegenomen. Verder werden ook nog een handtas en een polstas met identiteitsbewijzen en bankpasjes uit de woning gestolen.

Son: Twee laptops gestolen bij inbraak
Maandagavond tussen 19.20 en 22.40 uur is ingebroken in een kantoor aan de Kanaaldijk Zuid. Er is een ruit ingeslagen en er zijn twee laptops meegenomen.

Leende: Verwarmingsketel gestolen
Uit een pasopgeleverde woning aan de Valkenswaardseweg is in de nacht van maandag op dinsdag de verwarmingsketel gestolen. Er is een ruit ingeslagen om binnen te komen. De ketel, een Atag, was al geïnstalleerd en is losgekoppeld.