ESSENT NV
http://www.essent.nl

Essent handhaaft prijs Groene Stroom

Essent handhaaft haar prijs voor Groene Stroom. Klanten die Groene Stroom van Essent afnemen, blijven dus dezelfde prijs betalen als voor gewone, zogenoemde 'grijze' stroom. De nu bekende kabinetsplannen voor het afschaffen van de belastingvrijstelling voor ecologisch verantwoord opgewekte stroom vormen voor Essent geen aanleiding om de prijs van Groene Stroom te verhogen.

Het kabinet wil het gebruik van duurzame energie blijven stimuleren. Het accent zal hierbij komen te liggen op de productie van milieuvriendelijke stroom die is opgewekt in Nederland. Essent produceert haar Groene Stroom in Nederland. Op basis hiervan kan Essent voor bestaande en toekomstige klanten vasthouden aan haar prijsbeleid groen = grijs. Essent zal haar Groene Stroomklanten hierover ook persoonlijk inlichten.

100% Hollands
Groene Stroom is milieuvriendelijke elektriciteit die wordt opgewekt uit wind, water, zon, stortgas en schone biomassa. Alle door Essent verkochte Groene Stroom wordt in Nederland geproduceerd en is dus 100% Hollands. Groene Stroom is een handelsmerk van Essent. Als enige energieleverancier produceert en distribueert Essent uitsluitend in Nederland opgewekte Groene Stroom. Essent garandeert haar klanten dat alle Groene Stroom volledig uit duurzame energiebronnen is opgewekt. Het beleid van Essent om duurzaam te investeren in Nederland is verankerd in haar samenwerking met het Wereld Natuurfonds.

Over Essent
Essent is in Nederland marktleider in de energiemarkt. Alle activiteiten die gericht zijn op de consumentenmarkt zijn samengebracht in de nieuwe divisie Essent Retail. Essent Retail verkoopt gas, elektriciteit en warmte aan huishoudelijke en kleinzakelijke klanten. Daarnaast ontwikkelt Essent Retail aanvullende diensten zoals Inhome en Home Safety. Het divisiehoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Kijk voor meer informatie ook op www.essent.nl

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Maarten Thijs, manager Externe Communicatie Essent Retail, telefoon 073 8534690.

's-Hertogenbosch, 3 september 2002


03 sep 02 13:35