Gemeente Bergen


Nieuw Bergen, 3 september 2002

(persbericht 4)

In beslag genomen goederen terug naar partybezoekers

Bergen - Politie en justitie geven vandaag alle in beslag genomen goederen terug aan de bezoekers van de illegale houseparty van afgelopen zaterdag in de bossen van de gemeente Bergen.

De politie heeft beslag gelegd op alle grote geluidsapparatuur die gebruikt is tijdens deze party op grond van artikel 2. van de Politiewet. Dit artikel handelt over preventieve inbeslagname in verband met dreigende verstoring van de openbare orde. Nu dit gewenste resultaat is bereikt, is er geen reden meer voor verdere inbeslagname.

De gemeente Bergen heeft besloten niet tot verhaal van de kosten over te gaan. De juridische procedure om tot betaling van de kosten te komen, is in dit geval zo ingewikkeld en vergt zoveel voorbereidingstijd dat dit niet haalbaar is. Enkele redenen die het verhaal juridisch complex maken zijn; het grote aantal overtreders, de eigendomssituatie en de omvang van de in beslag genomen goederen en de nationaliteit van de bezoekers.

De teruggave van de goederen is in beheer van de politie. Alle goederen die in beslag zijn genomen worden vandaag teruggegeven aan de betrokkenen. Zij worden hiervoor gebeld door de politie. Daarna kunnen zij via het servicecentrum van de politie, telefoon (0900) 8844 een afspraak maken om de goederen af te halen. Natuurlijk moeten zij zich wel kunnen legitimeren.