Provincie Flevoland



Michel Jager herbenoemd als commissaris van de koningin

Met ingang van 16 oktober is de commissaris van de Koningin van Flevoland mr. M.J.E.M. (Michel) Jager herbenoemd in zijn functie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de herbenoeming officieel bekend gemaakt in een brief aan Provinciale Staten.

Precies zes jaar na zijn benoeming op 16 oktober 1996 wordt de herbenoeming van Michel Jager van kracht. Voor de opvolger van Han Lammers, de eerste commissaris van de Koningin in Flevoland, was het geen vraag of hij nog een tweede ambtperiode aan de slag wilde in Flevoland: Ik voel me thuis in deze provincie. Werken in en voor Flevoland is een van de meest interessante bestuurlijke klussen die ik me kan voorstellen. Dus ik ben blij dat ik dit werk nog zes jaar mag doen, aldus Michel Jager.

De herbenoemde commissaris van de Koningin voorziet spannende jaren voor de provinciebesturen. De komende jaren zijn cruciaal voor de provincies, vooral voor de randstadprovincies maar ook voor de anderen. Er zal een belangrijke discussie gevoerd worden over de taken en de verantwoordelijkheden van het middenbestuur in Nederland. Het zijn spannende tijden voor de kwaliteit van de samenleving en het is voor de provincie van belang om haar steentje bij te dragen aan het leveren van kwaliteit.
De 58-jarige Michel Jager wil juist in Flevoland zijn werk voortzetten, omdat deze provincie slagvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan. Toen ik in 1996 in Flevoland begon, had ik de verwachting dat er in het Nieuwe Land een andere bestuurscultuur zou zijn. Die verwachting is volledig uitgekomen en een inspiratie om door te gaan. Er is een grote mate van synergie tussen de provincie en de gemeenten. De lijnen zijn kort, we zijn allemaal gericht op ontwikkeling. Dat is een prettig werkklimaat.
De herbenoeming van commissaris van de Koningin Michel Jager geldt opnieuw voor een periode van zes jaar.