Ingezonden persbericht


Datum van verzending: 3 september 2002

FSR OPLEIDINGSGROEP EN CSS GAAN KRACHTEN BUNDELEN IN JOINT VENTURE


Eindhoven - FSR opleidingsgroep maakt bekend dat de bestaande intensieve samenwerking met CSS, zal resulteren in de oprichting van een 50/50 joint venture tussen FSR opleidingsgroep en CSS Education.

FSR opleidingsgroep is gespecialiseerd in het ontwikkelen van onderwijskundige tools waarbij ICT-technologie wordt ingezet om kennis op maat te distribueren, faciliteren en te registreren binnen organisaties. In de benadering van FSR staan de individuele cursist en de meetbaarheid van de toegevoegde waarde van de opleiding voor ondernemingen centraal. FSR ontwikkelde een veelheid aan producten en diensten, variërend van cursistenregistratieprogramma's tot interactieve content. Tot de afnemers behoren onder andere Politie Amsterdam Amstelland, Fontys Hogescholen en het Centrum voor Werk en Inkomen.

CSS Education is gespecialiseerd in ICT-trainingen, van klassikale opleidingen tot één-op-één onderwijs, op iedere locatie, maar ook via het internet in een e-learning context. CSS Education heeft zich in de afgelopen vier jaar ontwikkeld tot een vooraanstaand ICT-opleidingsinstituut in de Nederlandse markt, met name na de overname door CSS van Computerij Opleidingen.

Duidelijke meerwaarde
De activiteiten van FSR opleidingsgroep en CSS Education sluiten naadloos op elkaar aan. FSR beschikt over moderne interactieve onderwijstechnieken op maat en CSS Education heeft een landelijk dekkend klantenbestand. Daarnaast vult CSS Education FSR aan op het gebied van klassikale trainingen. De joint venture maakt de weg vrij voor een zeer breed scala aan opleidingstrajecten in iedere regio van Nederland. De joint venture zal in staat zijn in te spelen op de toename van een gecombineerde inzet van verschillende opleidingsvormen tijdens een opleidingstraject. Persoonlijk contactonderwijs en tijd- en plaatsonafhankelijk leren afgestemd op de individuele cursist zullen tot de kernactiviteiten behoren.

Marktonderzoek geeft aan dat groei in de educationsector de komende jaren met name te vinden zal zijn op het gebied van e-learning services en trainingscontent. De verwachting is dat de totale markt voor e-learning in 2005 een kwart van de gehele opleidingsmarkt voor zijn rekening zal nemen.

De joint venture zal met ingang van 1 oktober 2002 met in totaal 85 mensen operationeel zijn. De omzet op jaarbasis bedraagt naar verwachting zo'n EUR 8 miljoen. De ondernemingsraden van beide ondernemingen zijn van het voornemen tot oprichting van de joint venture op de hoogte gesteld. Naar verwachting zal de transactie binnen enkele weken worden afgerond.

Eindhoven , 3 september 2002
De Directie

FSR opleidingsgroep
Postbus 697
5600 AR Eindhoven
Tel: 040 - 29 22 177
Fax: 040 - 29 22 170