Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 4 september 2002
Spelregels voor erfafscheidingen

Als u een erfafscheiding, bijvoorbeeld een schutting, bij uw woning wilt bouwen, moet u zich aan een aantal regels houden.

Voor een erfafscheiding waarvan de hoogte niet meer is dan twee meter, en die niet voor de voorgevelrooilijn wordt gebouwd, hoeft u geen bouwvergunning aan te vragen. Een erfafscheiding vóór de voorgevelrooilijn mag niet hoger zijn dan 1 meter.

De voorgevelrooilijn wordt gevormd door de voorgevel van uw woning en (doorgaans wanneer u een hoekwoning bewoont) door de zijgevel van uw woning.

Erfafscheidingen met een grotere hoogte dan 1 meter die voor de voorgevelrooilijn staan, hebben een negatieve invloed op het straatbeeld.

De gemeente staat dergelijke erfafscheidingen niet toe. Het maakt geen verschil wat de vorm van de erfafscheiding is en van welk materiaal deze gemaakt is. Als u toch van plan bent zo'n erfafscheiding te bouwen, loopt u het risico dat u deze van de gemeente moet verlagen.

Als u uw tuin wilt afschermen met een hogere afscheiding, dan kunt u dit doen met beplanting, bijvoorbeeld een beukenhaag of een coniferenhaag.

Commissie praat over VAC-onderzoek

De Vrouwen Adviescommissie (VAC) heeft enige tijd geleden een woonkwaliteitsonderzoek uitgevoerd bij de huurwoningen aan de Florence Nightingalelaan. De commissie Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Sociale Zaken bespreekt de resultaten van dit onderzoek op donderdag 5 september om 19.30 uur. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats in het stadhuis.

Stadsjournaal juli 2002 beschikbaar

Het Stadsjournaal over de maand juli 2002 is klaar. U kunt de videoband lenen bij de bibliotheek aan het Zandeveltplein. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Video- en Journaalgroep 's-Gravenzande heeft de volgende onderwerpen op de videoband vastgelegd:

* Afscheid van directeur Van Reenen van basisschool de Zandhorst.
* Touwtrekvereniging de Noormannen organiseert selectiewedstrijden voor de wereldkampioenschappen touwtrekken.
* Wethouder Tukker heropent vijver aan het Dingemans van de Kasteeleplein.

* Een impressie van de braderie.

* Jan Noordam, directeur van basisschool de Driekleur, viert 25- jarig jubileum in het basisonderwijs.

* Barbecuefeest in De Kreek.

* Monumenten in het Westland (Het Westland een streek apart): de watertoren van Monster.

Onderweg Maasdijk krijgt slijtlaag

In de week van 9 tot en met 13 september krijgt de onderweg van de Maasdijk - tussen Woutersweg en Zijdijk - een nieuwe slijtlaag. Wanneer dat precies gebeurt is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het verkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met tijdelijke stremmingen.

Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 27 augustus 2002 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak aan de voorkant van de woning Andriessenlaan 28. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee de heer H.G. Pruijsers zich verplaatst. Het kenteken van deze auto is GG VX - 83.

Iedere belanghebbende kan tegen dit besluit binnen 6 weken na verschijning van deze publicatie bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.

Bouwplannen

Aangevraagde bouwvergunning

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Datum/kenmerk

J.H.F. Kevenaar

Aanbouw

t Louwtje 10 vak C, nr. 54

15-8-02/ba190

Aangevraagde reclamevergunning

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Datum/kenmerk

KD Telematica BV

Reclame-aanduiding

Edisonstraat 22

28-8-02/rv07

Aangevraagde sloopvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Datum/kenmerk

B.B.L

Tuinbouwbedrijf

Galgepad 26

28-8-02/sa082

G.D. Pakvis & M. van der Hout

Warenhuis/schuur

Maasdijk bij nr. 7

28-8-02/sa083

Geaccepteerd bouwplan

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Datum/kenmerk

R.T. de Vries

Dakkapel (achter)

Kievit 38

27-8-02/bm046

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Datum/kenmerk

R.T. de Vries

Dakkapel (voor)

Kievit 38

27-8-02/ba165

G.J. van der Wel

Schuur/hal/bedrijfs ruimte

Maasdijk 201

28-8-02/ba161

L.E.J. Leerdam

Nokverhoging

Merellaan 3

28-8-02/ba162

Geaccepteerde sloopmelding

G. Storm

Golfplaten (± 10m²)

Hazelaarhof 45

29-8-02/sa081

Op de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112, liggen tot uiterlijk zes weken na verzenddatum, de genomen besluiten ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding bezwaarschrift Awb zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Beschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een beschikking hebben opgesteld naar aanleiding van een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer van:

* MCC Nederland B.V., Einsteinstraat 1 (revisievergunning)
Ontwerp-beschikking

De ontwerp-beschikking heeft 4 weken ter inzage gelegen. Er zijn gedurende deze termijn geen bedenkingen ingekomen; er zijn geen nadere adviezen ontvangen van de wettelijk adviseurs in deze.

Ter inzage beschikking

De beschikking ligt gedurende een termijn van zes weken na de dag van publicatie, van donderdag 5 september tot en met woensdag 16 oktober 2002, ter inzage in het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu, kamer 112, van 9.00 tot 16.00 uur. Na telefonische afspraak kunt u de stukken ook inzien op maandagavond tot 19.00 uur. Desgewenst kan een toelichting op de stukken worden gegeven.

Beroep

Binnen vermelde termijn kan beroep worden ingesteld door diegenen die eerder bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking en/of diegene die kan aantonen hiertoe redelijkerwijs niet eerder in staat te zijn geweest. U dient het beroepsschrift te richten aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. U kunt ook een voorlopige voorziening vragen. Voor het indienen van een beroepsschrift alsmede de voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd, voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoonnummer 070-4264426).

De beschikking wordt pas van kracht na de termijn van zes weken indien géén beroep is ingesteld. Is er beroep ingesteld alsmede een voorlopige voorziening gevraagd dan is de beschikking pas van kracht nadat er een uitspraak is inzake de voorlopige voorziening.