Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 3-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.45 uur) Dinsdag, 3 september 2002

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 17 jarige inwoonster van Maastricht is maandagmiddag 2 september 2002 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Tongerseweg te Maastricht.
De 17 jarige reed omstreeks 15.45 uur met haar fiets vanaf de Karimatastraat de Tongerseweg te Maastricht op in de richting van het Sint Theresiaplein. Bij het oprijden van de Tongerseweg lette de 17 jarige fietster niet voldoende op het naderende verkeer van links vanuit de richting van het Sint Theresiaplein. Op de rijbaan van de Tongerseweg kwam de fietster in aanraking met een personenauto. De fietster werd geschept en kwam via de motorkap onzacht in aanraking met de voorruit van de auto die daarop brak. Het slachtoffer viel daarna op het wegdek. Het slachtoffer bleef daar ernstig bloedende aan een hoofdwond liggen, terwijl zij ook klaagde over pijn aan een been. Een ambulance heeft het slachtoffertje overgebracht naar het ziekenhuis waar de hoofdwond gehecht diende te worden. Vermoedelijk is haar been niet gebroken, maar wel ernstig gekneusd. Zij werd ter observatie opgenomen. De personenauto moest door een bergingsbedrijf worde weggesleept. De fiets werd zwaar beschadigd.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 31 jarige inwoonster van Maastricht is maandagmiddag 2 september 2002 in een supermarkt gevestigd aan de Leim te Maastricht betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw nam 14 komkommers en vier pakken yoghurt met een winkelwaarde van ruim 16 euro weg in de winkel en rekende deze niet af aan de kassa. Toen zij daarna de winkel wilde verlaten werd zij aan de utgang door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de inwoonster van Maastricht werd proces-verbaal opgemakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon zijn huiswaarts.

Maastricht, licht letsel bij verkeersongeval:
Een vier jarige jongetje is maandagavond 2 september 2002 op de Generaal Eisenhouwerstraat te Maastricht licht gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto.
De bestuurder van de personenauto maakte omstreeks 20.15 uur met een jeugdige in zijn auto een rondje rond het plein van de Generaal Eisenhouwerstraat te Maastricht. Vriendjes en vriendinnetjes van de jeugdige in de auto renden met de stapvoets rijdende auto mee waarvan de bestuurder de jeugd goed in de gaten hield. Groot plezier voor de jeugd in de auto en er buiten. Op het moment dat de bestuurder de auto weer terug wilde parkeren vanaf de plaats waar hij vertrokken was ging het mis. Een van de jeugdigen kwam ten val waarna de auto over een beentje van het slachtoffertje reed. Deze werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht waar gelukkig alleen wat schaafwonden werden vastgesteld. Na behandeling kon de jeugdige met zijn ouders huiswaarts.

Maastricht, autokraker aangehouden:
Dinsdagmorgen 3 september 2002 heeft de politie een 31 jarige inwoner uit Barendrecht aangehouden verdacht van het plegen van een auto-inbraak.
Buurtbewoners belden dinsdagmorgen omstreeks 02.35 uur met de politie omdat zij getuigen waren geweest van een auto-inbraak die plaatsvond op de Meerssenerweg te Maastricht. De inbreker was er na de autokraak op een fiets vandoor gegaan met een uit de auto afkomstige krat bier. De politie spoedde zich onmiddellijk ter plaatse en stelde een onderzoek in de omgeving in naar de door de buurtbewoners beschreven fietser. Deze werd fietsend op de Willem Alexanderweg te Maastricht aangetroffen met achterop zijn fiets een kratje bier. Hij werd door de politiepatrouille aangehouden. Bij een onderzoek aan zijn kleding trof de politie een accuboormachine aan. Drank en boormachine werden door de politie in beslag genomen. De aangehouden verdacht werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Van de op de Meerssneerweg geparkeerde personenauto bleek een ruitje te zijn ingeslagen. De eigenaar is van de inbraak en de diefstal van zijn krat bier in kennis gesteld. Deze heeft van de diefstal aangifte gedaan. Ook de door de verdacht gebruikte fiets werd in beslag genomen. Deze is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Naar de herkomst van de fiets wordt een onderzoek ingesteld.