Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 3-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.45 uur) Dinsdag, 23 juli 2002

Puth, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Geleenstraat te Puth waarbij de inbreker ook de auto van de bewoner heeft meegenomen.
Na het forceren van het slot van de garage kreeg de inbreker de toegang tot de woning. Een in de keuken aangetroffen beurs met daarin enkele tientallen euros werd weggenomen alsmede een bankpasje. Nadat ook de autosleutels werden aangetroffen verdween eveneens de in de oprit van de woning geparkeerde personenauto. Nadat de inbraak maandagmorgen werd ontdekt deed de bewoonster van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte.

Sittard, winkeldief betrapt:
Een 35 jarige inwoonster van Kerkrade is maandagmiddag 2 september 2002 door personeel van een drogisterij gevestigd aan de Hemelsley te Sittard op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De inwoonster van Kerkrade stopte in de drogisterij meerdere flessen parfum met een winkelwaarde van ruim 130 euro in haar tas. Aan de kassa wilde zij een fles afrekenen, maar haar betaalpas weigerde dienst. Zij liet de ter betaling aangeboden fles parfum achter en wilde vervolgens de winkel verlaten. Personeel vroeg daarop de vrouw een kijkje te mogen nemen in haar tas hetgeen geschiedde. Drie flessen parfum, die niet ter betaling werden aangeboden, kwamen daarop tevoorschijn. Nadat de winkeldievegge te horen kreeg dat de politie werd gewaarschuwd zette ze het plotseling op een lopen en rende de winkel uit. Op straat werd zij echter in haar kraag gegrepen. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Zij bleek nog een mascara met een winkelwaarde van ruim 10 euro in haar kleding aanwezig te hebben die zij eveneens gestolen had in de drogisterij. In haar auto trof de politie een plasticzak aan met nieuw ondergoed dat vermoedelijk eveneens van diefstal afkomstig is. Tegen de inwoonster van Kerkrade is proces-verbaal opgemaakt. In het kader vansnelrecht zal de winkeldievegge zich op korte termijn bij de officier van Justitie moeten verantwoorden.

Geleen, hennepkwekerij in woning:
Maandagmiddag 2 september 2002 heeft de politie in een woning aan de Antracietstraat te Geleen een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming van de planten en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld.
De politie stelde maandagmiddag in de woning aan de Antracietstraat te Geleen een onderzoek in naar aanleiding van het vermoeden dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. De kwekerij werd op de zolderverdieping van de woning aangetroffen en bestond uit 174 hennepplanten. Deze planten werden beschenen door vijf assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan alsmede vijf transformatoren en groeimiddelen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. Hij zal in het kader van snelrecht worden vervolgd.

Stein, woninginbraak:
Op maandag 2 september 2002 heeft tussen 06.45 en 17.15 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Baesweilerstraat te Stein. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door het slot in de voordeur te verbreken. De woning werd doorzocht waarbij een stereotoren ontvreemd werd. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal bij de politieaangifte gedaan.

Sittard, bedrijfsinbraak:
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Handelsstraat te Sittard. De inbrekers knipten om de toegang tot het bedrijfsterrein te krijgen de omrastering kapot. Vanaf het bedrijfsterrein werd vervolgens een aanhangwagen ontvreemd met daarop twee biertapinrichtingen en een koelgedeelte. Namens het bedrijf is bij de politie aangifte gedaan van de diefstal.