Ingezonden persbericht



- Persbericht -

CDA bezorgt over ontsluiting Nieuw Terbregge

In schriftelijke vragen uit de CDA-fractie haar bezorgdheid over de ontsluiting van de wijk Nieuw Terbregge. Aanleiding is de onrust die hierover leeft bij de bewoners van de wijk.

In het najaar van 2001 deed de toenmalig wethouder Verkeer & Vervoer de toezegging aan de bewoners van de wijk Nieuw Terbregge, dat deze zou worden ontsloten middels een pendelbusje. Na lang gesteggel werd beloofd dat er een bus gaat rijden. Gestart is inmiddels met een pendelbusje dat 9 weken lang als proef zal rijden. Vervolgens zal een buslijn worden ingezet. Het betreft buslijn 37. Echter, de opstapplaats van deze buslijn ligt buiten de wijk.

Dit is niet het enige probleem met de ontsluiting van de wijk. Al sinds de oplevering van de eerste huizen in de wijk Nieuw Terbregge zijn hier problemen met de verkeerssituatie. De uitvalswegen van de wijk komen uit op de Molenlaan en de Terbregseweg. De dagelijkse drukte op deze wegen is al jaren problematisch. De ontlasting door een aansluiting A13-A16 zou hiervoor soelaas moeten bieden. Echter, deze aansluiting zal er vooralsnog niet komen. En dat, terwijl de wijk nu al voor extra verkeersdruk op deze wegen zorgt. De verkeersdruk zal alleen nog maar toenemen, met het vorderen van de bouw van de wijk. Bovendien zal de op handen zijnde sluiting van de Irenebrug de verkeersdruk eerder vergroten, dan doen afnemen.

De bewonersorganisatie Vereniging Terbregge s Belang heeft hierover, naar onze mening terecht, haar zorgen geuit. De CDA-fractie stelt daarom de volgende vragen aan het College:


1 Is met deze tijdelijke proef en de inzet van buslijn 37 de belofte van de wethouder voldoende ingelost?

2 Is een OV-ontsluiting met één enkele buslijn, die bovendien buiten de wijk haltert, voor een wijk van zo n 900 gezinnen niet erg weinig?

3 Is de wethouder voornemens de ontsluiting van de wijk op een aanvaardbaar niveau te brengen?

4 Is de wethouder voornemens de verkeersdruk op de uitvalswegen aan te pakken?
Rotterdam, 03 september 2002


------