Vereniging Nederlandse Gemeenten

VNG-ledenraadplegingen over rampenbestrijding (03/09/02)

Naar aanleiding van het advies van de Commissie-Brouwer Krachten bundelen voor veiligheid, regionaal denken, lokaal doen, organiseren de VNG en de KNVBH in september vijf ledenraadplegingen.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor burgemeesters, brandweercommandanten en regionaal geneeskundig functionarissen. Een lid van de Commissie-Brouwer zal een toelichting geven op het rapport, waarna er in groepen wordt gediscussieerd over de toekomstige inbedding van de rampenbestrijding.

Uitkomsten dienen als input voor de verdere standpuntbepaling van de VNG. Voor de verkiezingen hebben de VNG, de Raad voor RGFen (Regionaal Geneeskundig Functionarissen en de NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding) elk hun visie op de toekomst van de rampenbestrijding aangeboden aan de toenmalige staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gijs de Vries. Zie ook het visiedocument Na woorden nu daden van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampenbestrijding, aangeboden door de Raad voor RGFen.

Data van de ledenraadplegingen: 16, 18, 23, 25 en 26 september. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Zie verder het volledige programma. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch bij het Congres- en Studiecentrum van de VNG terecht: 070 373 8469.