Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-09-2002
Politieberichten van 3 september (07.00 - 13.00)

Sneek: inbraak auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto die stond geparkeerd aan de Larkstraat. Men kwam binnen door het raampje aan de bestuurderskant in te slaan. Gestolen werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 37-jarige inwoonster van IJlst.

Beetgumermolen: rijden met ingevorderd rijbewijs, auto in beslag genomen
Dinsdag omstreeks 10.30 uur zag de politie een 47-jarige automobilist uit Berlikum rijden over de Langestraat. Bij de politiemensen was bekend dat het rijbewijs van de bestuurder was ingevorderd. Omdat de kans bestaat dat de man weer gaat rijden zonder rijbewijs is, na overleg met justitie, besloten om zijn auto in beslag te nemen.

Engwierum: aanval door stier
Dinsdag omstreeks 09.30 uur wilde een 71-jarige inwoner van Lioessens een stier uit een weiland aan de Mounebuorren halen. Omdat de stier in de weg stond kreeg hij een klap met een stok. Hierop ging de stier in de aanval en drukte het slachtoffer verschillende keren tegen de grond. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: te snel, rijbewijs ingevorderd
Dinsdag omstreeks 10.55 reed een 51-jarige automobilist uit Sneek met 151 km per uur langs de lasergun op de Groningerstraatweg. Ter plaatse is 100 km per uur toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de Sneker ingevorderd.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272