BOVAG

Weer één CAO voor tweewielerbedrijven op komst

3 September 2002

De VETON (Vereniging van Euretco Tweewielerondernemers) heeft zich op 2 september 2002 voorgenomen komend jaar haar taken als belangenbehartiger over te dragen aan BOVAG. Als deze intentie wordt gerealiseerd betekent dit ook het einde van de CAO die VETON namens haar leden heeft afgesloten, waardoor er in de toekomst nog maar één CAO voor Tweewielerbedrijven zal zijn. De VETON-CAO loopt nog tot september 2003, maar de leden van Veton die overgaan naar de BOVAG afdeling Tweewielerbedrijven kunnen direct al gebruik gaan maken van de CAO die BOVAG ten behoeve van de aangesloten tweewielerbedrijven met de vakbonden overeenkwam.

Op 2 september hebben al een groot aantal leden van VETON besloten lid te worden van de afdeling Tweewielerbedrijven van BOVAG. Zo zullen bijvoorbeeld alle 13 Profile "de Fietsspecialist" eigen winkels van Euretco Tweewielers Retail B.V., meteen al BOVAG-lid worden. Ron te Riele, directeur Euretco Tweewielers B.V. ondertekende daartoe al de lidmaatschapsaanvragen. Alle andere op de Veton-vergadering aanwezige leden tekenden eveneens voor de intentie BOVAG-lid te worden.

VETON werd in 1999 opgericht als belangenbehartiger voor alle bedrijven die zijn aangesloten bij de winkelformules Profile Pro "de Fietsspecialist", Profile "de Fietsspecialist" en Fietswereld van Euretco Tweewielers B.V. De vereniging heeft ca. 80 leden, waaronder de 13 eigen winkels van Euretco Tweewielers Retail B.V. De belangrijkste taak was het afsluiten van een op de moderne Retail afgestemde CAO voor tweewielerbedrijven. Het ziet er naar uit dat VETON komend jaar zal besluiten dat deze taak nu beter door de brancheorganisaties kan worden vervuld. Daarmee zal het bestaansrecht voor VETON komen te vervallen. De vereniging zal zich dan per september 2003, als de CAO van deze vereniging afloopt, officieel opheffen.

Bij de BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven zijn bijna 1500 fiets-, bromfiets- en motorfietsondernemers aangesloten.

Er is ook een foto van de ondertekening beschikbaar. Die kunt u opvragen bij Manon Sips van de BOVAG-persdienst: pers@bovag.nl