Persbericht

Dinsdag 3 september 2002

resultaten van het eerste semester 2002


* Autodistributie: dalende resultaten als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden


* Autoverhuur: corporate verhuringen nadelig beïnvloed door het trage economische herstel


* Autoruiten: aanhoudende groei van de resultaten en geografische ontwikkeling van de activiteiten


* Geconsolideerde courante winst na belasting 1, groepsaandeel, EUR 53,9 miljoen, een daling van 15,6%

"In een moeilijke economische context en ondanks onze resultaten gedaald zijn, blijven onze activiteiten in grote mate winstgevend. 2002 en 2003 zullen ongetwijfeld moeilijker zijn voor de groep dan de jaren van groei die we hebben gekend. De hechte banden van D'Ieteren Auto met de groep Volkswagen blijven een belangrijke troef op de vrijere markt van de autodistributie. De sector van Avis Europe, een bedrijf dat erg flexibel op de externe gebeurtenissen reageert, is vol beloften, die zich bij de eerste sporen van het herstel zullen materialiseren. Bij de autoruiten, een activiteit die weinig gevoelig is voor de economische conjunctuur, zet Belron zijn groei verder en blijven wij overtuigd van zijn belangrijke ontwikkelingspotentieel." Roland D'Ieteren, Voorzitter

GECONSOLIDEERDE KERNCIJFERS
Voor betere presentatie van de tabellen Zie het origineel http://www.euronext.com/extra...ren03092002nl.htm .
in miljoen EUR 30.06.2002 30.06.2001 var.

Bedrijfsopbrengsten 1.602,3 1.735,0 - 7,6%

waarvan Autodistributie 1.044,0 1.130,4 - 7,6%

Autoverhuur 558,3 604,6 - 7,7%

Bedrijfswinst 116,0 152,3 - 23,8%

waarvan Autodistributie 34,0 51,0 - 33,3%

Autoverhuur 82,0 101,3 - 19,1%

Courante winst na belasting 1, groepsaandeel 53,9 63,9 - 15,6%

waarvan Autodistributie 2 22,5 29,9 - 24,7%

Autoverhuur 1 23,0 28,8 - 20,1%

Autoruiten 1 2 8,4 5,2 + 61,5%

Uitzonderlijk resultaat na belasting, 1,2 - 1,5 groepsaandeel

Afschrijvingen op de - 14,3 - 14,2 consolidatieverschillen, groepsaandeel

Nettowinst, groepsaandeel 40,8 48,2 - 15,4%

Belangrijke factoren voor de evolutie van de geconsolideerde resultaten

In het eerste semester van 2002 werd de groep D'Ieteren geconfronteerd met een samenloop van negatieve invloeden in de sectoren van de distributie en de autoverhuur.

Als gevolg van de gebeurtenissen van 11 september 2001, de algemene vertraging van de economie en het ontbreken van modellen van Volkswagen in bepaalde groeisegmenten van de Belgische automarkt, zijn de bedrijfsopbrengsten van de groep met 7,6% gedaald, tot EUR 1.602,3 miljoen.

De daling van de activiteiten, gecombineerd met grote commerciële inspanningen in de autodistributie, heeft een negatieve weerslag gehad op de bedrijfswinst van de groep, die met 23,8% daalt en terugvalt tot EUR 116,0 miljoen.

De netto financiële kosten 3 van EUR 40,2 miljoen dalen met EUR 8,3 miljoen, als gevolg van het lagere activiteitsniveau, de gunstige weerslag van de rente en van een vermindering van de schuldenlast. De belastingen gaan van EUR 25,5 miljoen naar EUR 15,4 miljoen.

Samen met de beduidend grotere bijdrage van de autoruiten activiteiten, leiden al deze factoren tot een courante winst na belasting 1, groepsaandeel, van EUR 53,9 miljoen tegenover 63,9 miljoen in het eerste semester van 2001. Na de afschrijvingen op de consolidatieverschillen en het uitzonderlijk resultaat na belasting, bedraagt de nettowinst, groepsaandeel, EUR 40,8 miljoen tegenover EUR 48,2 miljoen in het eerste semester van 2001.

resultaat per aandeel

In EUR per aandeel 30.06.2002 30.06.2001 Var.

Geconsolideerde courante winst na belasting 9,6 11,4 -
1, groepsaandeel 15,6%

waarvan Autodistributie 2 4,0 5,3 - 24,7%

Autoverhuur 1 4,1 5,2 - 20,1%

Autoruiten 1 2 1,5 0,9 + 61,5%

Commentaren per sector


* sector van de autodistributie

De bedrijfsopbrengsten van D'Ieteren Auto bereiken EUR 1.044,0 miljoen, een daling van 7,6% tegenover het eerste semester van 2001. De terugval met 15,1% van de factureringen van nieuwe auto's (54.860 eenheden tegenover 64.603 in 2001) wordt gedeeltelijk gecompenseerd door de goede prestaties in de complementaire activiteiten - in het bijzonder in de verkoop van tweedehandsvoertuigen, de verhuring op lange termijn via D'Ieteren Lease en de verkoop van wisselstukken en accessoires. De bedrijfswinst van D'Ieteren Auto bedraagt EUR 34,0 miljoen. De operationele marge is 3,3% tegenover 4,5% in het eerste semester van 2001. Deze evolutie wordt grotendeels verklaard door de belangrijke commerciële inspanningen die zijn gedaan om in een zeer intense concurrentie de autoverkoop te ondersteunen, gecombineerd met de daling van de factureringen.

Op de markt van de nieuwe auto's noteert D'Ieteren Auto een vermindering van zijn marktaandeel tot 17,8% (20,0% in het eerste semester van 2001). Deze terugval is het gevolg van de slechte prestaties van het merk Volkswagen, die worden verklaard door een veroudering van het huidige gamma, de verstrakking van de prijzen als gevolg van het door Volkswagen gevoerde Europese harmoniseringsbeleid en de afwezigheid van het merk - tot in 2003 - in de groeiende segmenten van de kleine monovolumes en de 4x4's (die 17% van de totale markt vertegenwoordigen).

Volkswagen heeft ook geleden onder de scherpe daling van de markt van de bedrijfsfleets, waar het een belangrijke positie inneemt. Audi heeft daarentegen baat gehad bij het groeiende succes van zijn nieuwe A4-gamma, zodat het een beduidende vooruitgang op de markt boekt. De andere merken van de groep Volkswagen volgen de markttendens.

In het tweede semester zal de verwachte achteruitgang - met ongeveer 14% - van de automarkt de moeilijkheden van D'Ieteren Auto vergroten. De nieuwe modellen die in de laatste maanden van het jaar worden verwacht, zoals de VW Phaeton en Touareg, de Audi A8, de nieuwe Seat Cordoba en de Porsche Cayenne - zullen slechts een zwakke weerslag hebben op de volumes van 2002. Rekening houdend met deze verschillende elementen, streeft D'Ieteren Auto naar een marktaandeel van 18% voor het geheel van het jaar en blijft het doelgericht zijn operationele kosten matigen, waarbij het de commerciële dynamiek van zijn teams in stand houdt en de inspanningen voor promotie blijft doen die nodig zijn om de autoverkoop te steunen.

Op 1 augustus 2002 heeft de Europese Commissie de nieuwe reglementering voor de autodistributie gepubliceerd. Het principe van de selectiviteit is aanvaard en bevestigt D'Ieteren Auto in zijn rol van netbeheerder. D'Ieteren Auto zal zich houden aan de strategie van de groep Volkswagen, die erin bestaat de criteria van het professionalisme en de specialisatie per merk van de huidige netten te versterken, om ze competitiever te maken en de klanten in de verkoop en naverkoop een service van hoge kwaliteit te bieden. D'Ieteren zal dus verder gaan met de kwalitatieve en kwantitatieve revisie van zijn netten, en zal de merken Volkswagen en Audi geleidelijk aan van elkaar scheiden. Dit wordt noodzakelijk gemaakt door de uitbreiding van de gamma's en de individuele promotie van de identiteit van beide merken.


* sector van de autoverhuur - groep Avis Europe
De bedrijfsopbrengsten van Avis Europe bereiken EUR 558,3 miljoen, een daling met 7,7% 4. De gewijzigde verwachtingen voor het economische herstel en de daaruit volgende strakkere kostenbeheersing van de Europese bedrijven op het einde van het tweede trimester van 2002, hebben een negatieve weerslag gehad op de ontwikkeling van de bedrijfsopbrengsten die de groep in het begin van het jaar had verwacht. De daling van de corporate vraag en haar gevolgen in het segment van de vervangwagens waren vooral sterk op de Noord-Europese markten, zoals Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De Zuid-Europese landen hebben baat gehad bij de aanhoudende verbetering van de activiteiten in het vrijetijdssegment. Dit heeft onder meer een stijging van de bedrijfsopbrengsten op de luchthavens mogelijk gemaakt. Dankzij de gunstige evolutie van het vrijetijdssegment, is de daling van de activiteitsvolumes beperkt gebleven tot 7,3%.

De bedrijfswinst van de groep is gedaald met 19,1% en bedraagt nu EUR 82,0 miljoen, beïnvloed door de daling van de activiteitsvolumes en het net verbonden kosten. De gemiddelde niveaus van het personeel en het wagenpark zijn verlaagd, wat dankzij de flexibiliteit van de organisatie geen bijkomende kosten heeft veroorzaakt. Dankzij de maatregelen die werden genomen om de stijging van de fleetkosten te voorkomen, hebben deze kosten geen weerslag gehad op de marge.

De groep heeft de strategische ontwikkelingen verder gezet die ze na de gebeurtenissen van 11 september 2001 had gedefinieerd en die bedoeld zijn om de bedrijfsopbrengsten te stimuleren. Zo heeft Avis Europe zijn activiteiten op de markten die minder door de genoemde gebeurtenissen worden beïnvloed met succes ontwikkeld, en tracht het de activiteiten in de transatlantische en Europese vrijetijdsverhuring te herstellen. Om haar toekomstige groei te bevorderen, heeft de groep verscheidene pan-Europese samenwerkingsakkoorden gesloten, onder meer met on line reisagentschappen. Ten slotte zet Avis Europe zijn geografische expansie in Azië verder, met het oog op een groei op lange termijn; het verwacht zijn activiteiten in China te starten in november 2002, wanneer het definitieve akkoord van de bevoegde overheden is verkregen.

De prestaties in juli en augustus, maanden die gunstig zijn voor de vrijetijdsverhuring, stemmen overeen met de gewijzigde verwachtingen van de groep. Avis Europe ziet nog geen concrete tekenen van een herstel in het corporate segment. Ten slotte let de groep aandachtig op de evolutie van haar kosten, waarbij ze haar wagenpark en personeel voortdurend aanpast aan de vraag. Na een grondige doorlichting van de volledige organisatie werd beslist een bijkomend plan te lanceren om het personeelsbestand in Europa met 150 tot 175 mensen te verminderen. Deze maatregelen zullen uitzonderlijke herstructureringskosten meebrengen met een payback van een jaar. Voor het geheel van het jaar 2002 verwacht Avis Europe een courante winst in overeenstemming met de verwachtingen die in zijn persbericht van 27 juni jongstleden werden bekendgemaakt.


* sector van de autoruiten - groep Dicobel

Bijdrage van de groep Dicobel in de geconsolideerde courante winst na belasting, aandeel van D'Ieteren

In miljoen EUR 30.06.2002 30.06.2001 Var.

Belron 11,8 6,9 + 71,0%

PG Holdings 0,0 2,3

Dicobel n.v. 0,3 - 0,2

Courante winst na belasting 1 van de groep 12,1 9,0 + 34,4% Dicobel

Financieel resultaat na belasting - 3,7 - 3,8 verbonden aan de investering

Totaal 1 2 8,4 5,2 + 61,5%

Belron, dat onder meer in Europa met de merken Carglass en Autoglass actief is, heeft een geconsolideerde omzet geboekt van EUR 487,5 miljoen, een stijging met 4,5%, en een bedrijfswinst van EUR 38,3 miljoen (vorig jaar EUR 38,0 miljoen). De groei van de activiteiten manifesteert zich op heel het Europese continent, zowel op de ontwikkelde markten als op de groeimarkten en de ontwikkelende markten. De prestaties in deze landen zijn het resultaat van de hoge kwaliteit van de aangeboden diensten, de versterking van de akkoorden met de verzekeringsmaatschappijen, en de opening van nieuwe servicepunten. Ook de activiteiten in de distributie zijn in het eerste semester van 2002 positief geëvolueerd.

De groei van de commerciële resultaten van Belron is een mooie prestatie in vergelijking met het eerste semester van 2001, toen in Noord-Europa en Canada de weersomstandigheden erg gunstig waren voor de activiteit van de herstelling en de vervanging van autoruiten.

Tijdens dit eerste semester heeft Belron de geografische expansie van zijn activiteiten verder gezet. Op 28 juni 2002 nam de groep Darma SpA over, de leider op de Italiaanse markt van de herstelling en vervanging van autoruiten. Dit bedrijf, dat onder het merk Autoglass® actief is, heeft acht jaar lang onder licentie van Belron geopereerd en heeft nauw met de groep samengewerkt om het concept van Belron in Italië ingang te doen vinden. Deze overname in het enige belangrijke land van het Europese continent waar Belron nog geen dochtermaatschappij had, betekent een belangrijke strategische doorbraak voor de groep in het kader van haar programma van geografische expansie. In 2001 heeft Darma een omzet van ongeveer EUR 30 miljoen geboekt.

Belron heeft ook in Scandinavië zijn activiteiten verder uitgebreid, met de overname, in april 2002, van de firma Carglas AB in Zweden. Ten slotte heeft de groep een nieuw franchiseakkoord voor Carglass gesloten in de Tsjechische Republiek.

In het tweede semester van 2002 zouden de activiteiten van Belron op het Europese vasteland moeten blijven groeien. Daarnaast werkt Belron aan de integratie van zijn twee recente overnames en aan de voorbereiding van de invoering in Frankrijk van een nieuw geïntegreerd informaticaplatform voor de groep.

geconsolideerde resultaten van de groep d'ieteren

In miljoen EUR 30.06.2002 30.06.2001

Bedrijfsopbrengsten 1.602,3 1.735,0

Bedrijfswinst 116,0 152,3

Financieel resultaat 5 - 40,2 - 48,5

Afschrijvingen op de consolidatieverschillen - - 15,0 - 15,0 Avis Europe

Courante winst vóór belasting 60,8 88,8

Belastingen - 15,4 - 25,5

Resultaat van de ondernemingen met
vermogensmutatie

Winst na belasting 6 12,5 5,3

Afschrijvingen op de consolidatieverschillen - - 6,0 - 5,9 Dicobel

Geconsolideerde winst 51,9 62,7

Aandeel van derden in de geconsolideerde winst 11,1 14,5

Aandeel van de groep in de geconsolideerde winst 40,8 48,2


1. Zonder afschrijvingen op de consolidatieverschillen en vóór uitzonderlijk resultaat na belasting.


2. Na toewijzing van een financieel resultaat na belasting van EUR 3,7 miljoen (EUR 3,8 miljoen in het eerste semester van 2001) verbonden aan de investering in de autoruiten activiteit, hetzij een financiële last van EUR 6,7 miljoen (EUR 6,9 miljoen het jaar voordien) en een belastingkrediet van EUR 3,0 miljoen (EUR 3,1 miljoen het jaar voordien).


3. Zonder afschrijvingen op de consolidatieverschillen.

4. De door Avis Europe gepubliceerde rekeningen zijn onderworpen aan een herziening (zonder weerslag op het resultaat) van de bedrijfsopbrengsten en de verkoopkosten voor het eerste semester van 2001, als gevolg van een aanpassing van de waarderingsregels van haar dochtermaatschappij Centrus. Na herziening bedraagt de evolutie van de bedrijfsopbrengsten - 5,8%.


5. Zonder afschrijvingen op de consolidatieverschillen met betrekking tot Avis Europe. De financiële resultaten, met inbegrip van afschrijvingen op de consolidatieverschillen, bedragen EUR 55,2 miljoen tegen EUR 63,5 miljoen in het eerste semester van 2001.


6. Zonder afschrijvingen op de consolidatieverschillen met betrekking tot Dicobel. Het resultaat van de ondernemingen met vermogensmutatie, inclusief de afschrijvingen op de consolidatieverschillen, bedraagt EUR 6,5 miljoen tegenover
EUR - 0,6 miljoen in het eerste semester van 2001.

Verslag van de Commissaris

«In het kader van de controleopdracht bij s.a. D'Ieteren n.v., heb ik een beperkt onderzoek uitgeoefend over de geconsolideerde en niet geconsolideerde tussenbalans van het bedrijf per 30 juni 2002 en dit in overeenkomst met de voorschriften van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Dit onderzoek omvatte voornamelijk de analyse, de vergelijking en de bespreking van de boekhoudkundige en financiële inlichtingen die werden meegedeeld en kan dus niet inzake omvang vergeleken worden met een volledige controle van de jaarrekeningen. Dit beperkt onderzoek heeft geen bijzonderheden naar voren gebracht welke belangrijke wijzigingen van de tussenbalans zouden eisen, rekening houdend met de waarderingsregels die de onderneming heeft toegepast om deze jaarrekening op te stellen.» Gérard Delvaux.

Meer informatie

Gilbert van Marcke de Lummen

Executive Vice President

Tel.: (00) 32 2 536.54.39

e-mail: financial.direction@dieteren.be

Het persbericht, de toespraak en de Powerpoint-presentatie zijn samen met de jaarrekening en de balansen van de groep D'Ieteren en de groep Dicobel op verzoek verkrijgbaar en kunnen op het Internet worden geraadpleegd op het adres: http://www.dieteren.be.

D'Ieteren group
Segment income
statement
as at 30 June 2002

30 June 2002 30 June 2001 Automobile Car Group Automobile Car Group distribution rental distribution rental
-----
Revenue 1,044.0 558.3 1,602.3 1,130.4 604.6 1,735.0

Cost of sales (929.7) (274.7) (1,204.4) (1,005.2) (303.0) (1,308.2)

Gross margin 114.3 283.6 397.9 125.2 301.6 426.8

Commercial and (80.3) (201.6) (281.9) (74.2) (200.3) (274.5) administrative
charges

Operating profit 34.0 82.0 116.0 51.0 101.3 152.3

Financial result (10.4) (44.8) (55.2) (13.6) (49.9) (63.5) Financial 2.3 1.5 3.8 2.3 1.7 4.0 income
Financial (12.7) (31.3) (44.0) (15.9) (36.6) (52.5) charges(1)

Amortisation 0.0 (15.0) (15.0) 0.0 (15.0) (15.0) of
consolidation
differences

Profit on ordinary 23.6 37.2 60.8 37.4 51.4 88.8 activities before
taxes

Extraordinary 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0 charges

Profit before taxes 23.6 37.2 60.8 37.4 51.4 88.8

Taxes (4.5) (10.9) (15.4) (10.9) (14.6) (25.5)

Profit of the 19.1 26.3 45.4 26.5 36.8 63.3 consolidated
enterprises

Share in the result of the enterprises
accounted for using 7.2 (0.7) 6.5 3.0 (3.6) (0.6) the equity method
Profit after 13.2 (2) (0.7) 12.5 8.9 (3.6) 5.3 taxation
Amortisation (6.0) 0.0 (6.0) (5.9) 0.0 (5.9) of
consolidation
differences

Consolidated profit 26.3 25.6 51.9 29.5 33.2 62.7

Share of minority 0.2 10.9 11.1 0.3 14.2 14.5 interests in the
result
Share of the group 26.1 14.7 40.8 29.2 19.0 48.2 in the result

Current result 30.9 23.0 53.9 35.1 28.8 63.9 after taxes - share
of D'Ieteren(1)

(1) Before amortisation of
consolidation differences
(2)
Of which 13.3 are related to
Dicobel (9.0 as at 30 June 2001)

D'Ieteren group
Consolidated balance sheet
as at 30 June 2002

30 June 31 Dec. 30 June 2002 2001 2001
---
ASSETS

FIXED ASSETS 2,965.4 2,692.0 3,111.5 Intangible fixed assets 0.6 0.0 0.0 Consolidation differences 771.1 784.7 797.7 Tangible fixed assets 1,898.5 1,620.1 2,028.3 Financial fixed assets 295.2 287.2 285.5

CURRENT ASSETS 1,158.1 1,138.6 1,167.2 Stocks 203.4 289.2 232.7 Amounts receivable within one 910.5 803.2 871.2 year
Investments 11.9 11.4 10.1 Cash at bank and in hand 20.0 25.1 42.8 Deferred charges and accrued 12.3 9.7 10.4 income

TOTAL ASSETS 4,123.5 3,830.6 4,278.7

LIABILITIES

NET WORTH 1,118.9 1,086.8 1,041.4 Capital and reserves - share of 752.3 710.9 676.5 D'Ieteren
Minority interests 366.6 375.9 364.9

PROVISIONS AND DEFERRED TAXES 151.8 147.7 150.6

CREDITORS 2,852.8 2,596.1 3,086.7 Amounts payable after one year 714.9 994.2 746.0 Amounts payable within one year
Financial debts 1,123.7 750.9 1,202.8 Other amounts payable 962.5 823.3 1,089.0 Accrued charges and deferred 51.7 27.7 48.9 income

TOTAL LIABILITIES 4,123.5 3,830.6 4,278.7

Dicobel group
Segment income
statement
as at 30 June 2002
30 June 2002 30 June 2001 Belron Dicobel Group Belron PG Dicobel Group Holdings
------
Turnover 487.5 0.0 487.5 466.5 88.8 0.0 555.3

Operating profit 38.3 0.0 38.3 38.0 10.7 (0.1) 48.6

Financial result (26.8) (0.2) (27.0) (31.1) (1.2) (0.9) (33.2) Net financial (17.0) 0.5 (16.5) (21.2) (1.2) (0.2) (22.6) charges(1)

Amortisation (9.8) (0.7) (10.5) (9.9) 0.0 (0.7) (10.6) of
consolidation
differences

Profit (loss) on 11.5 (0.2) 11.3 6.9 9.5 (1.0) 15.4 ordinary activities
before taxes

Net extraordinary 1.7 0.0 1.7 0.0 0.0 0.0 0.0 income

Profit (loss) before 13.2 (0.2) 13.0 6.9 9.5 (1.0) 15.4 taxes

Taxes (6.0) 0.0 (6.0) (8.7) (2.8) 0.0 (11.5)

Profit (loss) of the 7.2 (0.2) 7.0 (1.8) 6.7 (1.0) 3.9 consolidated
enterprises

Share of minority 0.7 0.0 0.7 (0.4) 3.4 0.0 3.0 interests in the
result
Share of the group in 6.5 (0.2) 6.3 (1.4) 3.3 (1.0) 0.9 the result

Current result after 12.7 0.5 13.2 6.3 3.3 (0.3) 9.3 taxes - share of
Dicobel(2)

Share of D'Ieteren in 8.9 0.3 9.2 4.4 2.3 (0.2) 6.5 the current result
after taxes of
Dicobel(2)

Financial result 2.9 0.0 2.9 2.5 0.0 0.0 2.5 between D'Ieteren and
Dicobel
Share of D'Ieteren in 11.8 0.3 12.1 6.9 2.3 (0.2) 9.0 the current result of
Dicobel(3)

Financial result after taxes related (3.7) (3.8) to the investment
Contribution of Dicobel in 8.4 5.2 the current result after
taxes of D'Ieteren(1)

(1) Before amortisation of
consolidation differences
(2) Before amortisation of consolidation differences, extraordinary result and elimination of the financial result between D'Ieteren and Dicobel (3) Before amortisation of consolidation differences, extraordinary result and after elimination of the financial result between D'Ieteren and Dicobel

Dicobel group
Consolidated balance sheet
as at 30 June 2002

30 June 31 Dec. 2002 2001
---
ASSETS

FIXED ASSETS 772.8 711.5 Intangible fixed assets 219.0 219.0 Consolidation differences 414.3 382.3 Tangible fixed assets 117.7 110.2 Financial fixed assets 21.8 0.0

CURRENT ASSETS 275.8 282.3 Stocks 89.3 84.8 Amounts receivable within one 143.5 134.3 year
Other investments and deposits 10.2 24.1 Cash at bank and in hand 32.2 38.4 Deferred charges and accrued 0.6 0.7 income

TOTAL ASSETS 1,048.6 993.8

LIABILITIES

NET WORTH 378.0 368.1 Capital and reserves - share of 297.1 288.5 Dicobel
Minority interests 80.9 79.6

PROVISIONS AND DEFERRED TAXES 13.9 15.3

CREDITORS 656.7 610.4 Amounts payable after one year 377.2 390.9 Amounts payable within one year
Financial debts 31.7 34.6 Other amounts payable 228.7 176.2 Accrued charges and deferred 19.1 8.7 income

TOTAL LIABILITIES 1,048.6 993.8