Gemeente Hoogeveen


---

4 september 2002

Inhoud


* Nederlandse Hartstocht ook in Hoogeveen *
* Commissies vergaderen *

* Dat óók op www.hoogeveen.nl *

* Risico botulisme geweken in Centrum/West *
* Geen spreekuur *

* Afsluitingen Elim en Oranjebuurt *

* Collecten *

* Trouwen op het internet *

* Oud papier *

* Volgende week zaterdag tocht langs monumenten *
* Bibliotheek nu ook tussen de middag open *
* Enquête over milieu *

* Bibliotheek Hoogeveen houdt een cursusmarkt *
* Spelregels Restgoedwagen *

* Mededelingen *

+ Benoeming lid van de gemeenteraad *
+ Kapvergunningen *

+ Verkeersbesluit *

+ Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende bouwvergunningen *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
Nederland loopt zich fit op Wereld Hartdag, 29 september 2002

Nederlandse Hartstocht ook in Hoogeveen

De Nederlandse Hartstichting houdt zondag 29 september 2002, in het kader van Wereld Hartdag, de Nederlandse Hartstocht. Dit is een training Sportief Wandelen voor iedereen: jong en oud, sporters en niet-sporters. De Nederlandse Hartstocht wordt in meer dan 100 gemeenten gehouden, waaronder Hoogeveen.

De Hartstichting verwacht dat er meer dan 5.000 mensen zullen meedoen. Op Wereld Hartdag wordt wereldwijd aandacht besteed aan het probleem van hart- en vaatziekten. Jaarlijks overlijden hieraan wereldwijd bijna 16 miljoen mensen.

Inschrijven Hoogeveen

De Nederlandse Hartstocht is een initiatief om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een gezonde leefstijl en meer beweging. Daarnaast is het een sponsorloop, waarbij de opbrengst wordt ingezet voor de financiering van nieuwe projecten op het gebied van bewegen en gezondheid. Kortom, deelnemers lopen voor de eigen gezondheid en voor die van anderen. Inschrijving in Hoogeveen is mogelijk bij The Total Workout Aerobic & Fitness Group BV, Pesserstraat 33, 7901 LB Hoogeveen, 0528-223322.

Voor deelname aan de Nederlandse Hartstocht wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 en voor kinderen onder de twaalf jaar 1,-. Alle deelnemers ontvangen een hartvormig lampje.

Sportief Wandelweek

Van 29 september tot 6 oktober worden door het hele land tal van Sportief Wandelactiviteiten gehouden, maar in Hoogeveen en directe omgeving zijn er geen activiteiten op dit gebied. Sportief Wandelen is een intensieve wandeltraining van een uur die wordt afgewisseld met oefeningen. Er wordt gelopen onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers.

Organisatie

De Nederlandse Hartstocht komt tot stand met medewerking van sport- en gezondheidscentra, verbonden aan de EFAA en Fit!vak, begeleiders Sportief Wandelen, trainers Hart in Beweging, en verenigingen aangesloten bij de Atletiek- en Gymnastiekunie. De Sportief Wandelweek is een initiatief van het NISB.

Kijk voor meer informatie op www.hartstichting.nl en www.sportiefwandelen.nl.

Commissies vergaderen

De commissie Omgeving vergadert maandag 9 september in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is begint om 19.30 uur. De agenda ziet er als volgt uit:

* Randvoorwaarden voor het in bruikleen geven van openbaar groen.
* Verzoek bewoners De Tippe te Fluitenberg om ingebruikgeving stroken openbaar groen. Betreft voorstel om een deel van het openbaar groen aan enkele bewoners in gebruik te geven.
* Verkeersveiligheid Schoolstraat

* Kennisnemen van verslag van het gesprek met bewoners Schuilenburcht en Carmiggeltstede en instemmen met conceptbrief.
* Openbare zandwegen in Tiendeveen (aanschrijving aan diverse eigenaren om onderhoud te plegen).

* Vaststellen bestemmingsplan Pesse, deelplan Bergbezinkbassin.
* Verzoeken van de heer H. Luchies,de erven J.Gruppen, de heer A. Fieten,de heer en mevrouw A.F. Reinders, de heer H.J. Zwiers H. IJmker om vergoeding planschade.
Voorbereiding van besluitvorming door de raad. Voorstellen om de verzoeken toe te wijzen.

* Verzoek van de heer Van Aalderen om vergoeding planschade. Voorbereiding van besluitvorming door de raad. Voorstel om verzoek af te wijzen

* Beslissing op bezwaarschrift H.J. Zwiggelaar. Voorstel om het bezwaar tegen afwijzing verzoek om planschadevergoeding af te wijzen.

De commissie Samenleving vergadert dinsdag 10 september in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. De agenda ziet er als volgt uit.
* Beleidsverslag Abw 2001.

* Aanpassingen in Verordening Leerlingenvervoer n verband met een aantal wetswijzigingen.

* Concept Plan Onderwijskansenbeleid Hoogeveen 2002-2006. In dit plan wordt beschreven hoe de gemeente in de periode 2002-2006 vorm wil geven aan het onderwijskansenbeleid.

* Financiële afwikkeling Gemeenschappelijk Gezondheidsdienst Zuidwest Drenthe.

* Schaalvergroting en taakverbreding indicatieorganen Drenthe. Voorstel te kiezen voor fusie van de drie RIO's in Drenthe tot één stichting, ingaande uiterlijk 1 januari 2004.
* Subsidieaanvraag van het Eetcafé voor Verstandelijk Gehandicapten Hoogeveen.

* Bouw gym/turnaccommodatie. Aan de Rubensstraat zal een gym/turnaccommodatie worden gerealiseerd.

* Gevolgen uitspraak Centrale Raad van beroep over verlaging autokosten-vergoeding.

De commissie Bestuur vergadert donderdag, 12 september in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. De agenda ziet er als volgt uit:

* Marap District Zuid 2001 politie + beleidsplan 2003.
* Computervirusincident.

* Stand van zaken organisatieontwikkeling.
* Fusieproces Bestuursacademies. Betreft voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Bestuursacademie Noord-Nederland.
* Wijziging Ombudsverordening. Voorstel om de functies van secretaris en klachtcoördinator te scheiden.
* Wijziging artikel 33 Algemene plaatselijke verordening, zodat ook het opdracht geven tot het bekrassen en bekladden niet is toegestaan.

* Vorming van een griffie. Initiatiefvoorstel uit het presidium inzake behandeling ingekomen stukken voor de raad.
* Initiatiefvoorstellen van de werkgroep bestuurlijke vernieuwing: wijziging van de Verordening op de raadscommissies. gedragscode voor bestuurders

Spreekrecht

Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over de genoemde agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken

De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum

Dat óók op www.hoogeveen.nl

Nieuw op www.hoogeveen.nl is een vermelding van de wisselexposities in de omgeving. Zo biedt Museum De 5000 Morgen tot 25 november de tentoonstelling: 'In 't goeie goed' over de ontwikkeling van de streekdracht in Hoogeveen van 1700-1920. De informatie vindt u onder Toerisme & recreatie. Andere informatie die hier vindt is onder andere Musea, de Weekagenda en het Essent Schaaktoernooi, dat begint op 11 oktober.

Risico botulisme geweken in Centrum/West

De gemeente haalt deze week de afscheidingslinten en waarschuwingsborden weg rond de vijf vijvers aan de Staringlaan en de Jan Steenstraat. In een van de vijvers had het waterschap Reest & Wieden begin juni botulisme geconstateerd. De overige vier waren voor de zekerheid ook afgeschermd. Het risico is volgens het waterschap nu geweken.

Geen spreekuur

Het spreekuur van wethouder De Haan-Brouwer op maandag 9 september komt te vervallen.

Afsluitingen Elim en Oranjebuurt

In verband met de feestweek van Elim, die gehouden wordt van 9 tot en met 15 september wordt een aantal straten afgesloten voor het verkeer:
* In verband met de kermis: Carstenswijk (kruising Dorpstraat - kruising Van Leeuwenstraat) en de Zondervanstraat (Carstenswijk - kruising Zondervanstraat/Barthlemastraat).

* In verband met de jaarmarkt op zaterdag 14 september: T-splitsing Prieswijk/Dorpstraat en de kruising Dorpsstraat/Langewijk, T-splitsing Ds. Van Elvenstraat/Carstensdijk en de kruising Carstensdijk/Perebomenweg.

In verband met de feestweek van de Oranjebuurt, die gehouden wordt van 11 tot en met 14 september wordt een aantal straten afgesloten voor het verkeer.

* Wilhelminastraat

* Nassaustraat

* Prins Hendrikstraat.

Collecten

Deze week gaan vrijwilligers langs de deuren voor de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds. Volgende week wordt gecollecteerd voor het Prinses Beatrix Fonds

Trouwen op het internet

Deze week kunt u via het internet een huwelijk bijwonen.

zaterdag 7 september

* 14.30 uur. Arend van der Haar en Saskia van der Haar.
Om de trouwerij te zien typt u: www.hoogeveen.nl en klik op het cameraatje.

Oud papier

Donderdag 5 september

* Basisschool Het Palet. De oud-papiercontainers staan op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool), op de hoek Carstenstraat/Van der Wijkstraat en bij Het Palet aan de Van Goghlaan. Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de container om te helpen.

* Basisschool Apollo in Krakeel. Het papier wordt vanaf 18.30 uur opgehaald. Graag gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten. Plastic zakken worden niet meegenomen.

Zaterdag 7 september

* Basisschool De Regenboog in Noordscheschut. Het papier wordt opgehaald tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Thema handel en bedrijvigheid

Volgende week zaterdag tocht langs monumenten

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden dat in Hoogeveen tijdens de Open Monumentendag een bustocht wordt georganiseerd. De afgelopen jaren hadden we al de "boekweittocht", een tocht over het thema "water" en een tocht die in het teken van het wonen stond. Dit jaar zullen de buspassagiers alles te horen en te zien krijgen over de handel en bedrijvigheid in Hoogeveen en omgeving.

De organisatie ligt in handen van het plaatselijk comité Open Monumentendag, waarin de Historische Kring, de VVV en de gemeente Hoogeveen samenwerken.

Driedeling

Wat de gemeente Hoogeveen betreft is er ten aanzien van de handel en bedrijvigheid een grove indeling in tijd te maken: 1. de vervening
2. de landbouw
3. de industrialisatie

De bus voert u langs plekken die de ontwikkelingen van vroeger tot nu laten zien. De tocht gaat onder meer langs
Likeurfabriek/distilleerderij Dikkers (Brinkstraat), Geen pand in Hoogeveen heeft zo duidelijk de kenmerken van de Jugendstil, dat zich uit in het gebruik van steen in twee kleuren en tegeltableaus in de gevel. Ook de vormgeving van het bovenraam is bijzonder. Albert Dikkers gaf in 1912 de Hoogeveense gemeentearchitect Carmiggelt opdracht tot het ontwerp en de bouw van dit pand.

Andere monumenten die in de route zijn opgenomen zijn DOC aan de Alteveerstraat en de leerlooierij van Bruins Slot aan de Julianastraat.

Deskundige uitleg

Ook dit jaar heeft de organisatie de sociaal-geograaf en Hoogeveen-kenner drs. W.W. Punt bereid gevonden de bus langs een aantal interessante plekken te loodsen.

Programma

* Vertrek: zaterdag 14 september om 10.00 uur en 13.30 uur
* Instapplaats: Raadhuisplein

* Duur van de tocht: circa 2 uur

* Kosten: 4,50 per persoon (kinderen tot 6 jaar gratis, van 6 tot 12 jaar 3,50). In dit bedrag is begrepen een kopje koffie, thee of limonade

* Opgave: VVV/ANWB Hoogeveen, Hoofdstraat 13, 7902 EA Hoogeveen (telefoon: 0528 - 26 83 73)

Vol is vol

Wacht niet te lang met uw aanmelding. De ervaring van voorgaande jaren leert ons dat er veel interesse voor de Historische bustochten bestaat. En .. vol is vol!

Bibliotheek nu ook tussen de middag open

Sinds maandag 2 september is de centrale bibliotheek ook tussen de middag open. De nieuwe openingstijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 20.00 uur en woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Het aantal openingsuren blijft hetzelfde: 48 uur per week.

Ook in de meeste bibliotheekfilialen verandert er wat Het aantal openingsuren van Krakeel wordt iets verminderd, het aantal dagdelen niet. De openingstijden van Elim, de Fonotheek en De Weide kennen een paar kleine wijzigingen. Alleen de openingstijden van Hollandscheveld en Wolfsbos blijven hetzelfde.

Website

Alle openingstijden zijn te vinden op de website van de bibliotheek: www.obhoogeveen.nl.
In alle bibliotheken ligt bovendien het nieuwe openingstijdenkaartje klaar.

Enquête over milieu

Deze week staat er in het Hoogeveens Weekblad en de Meppeler Courant een enquête over duurzaamheid (het op een verantwoorde manier omgaan met het milieu of het gebied van afval, energie, maar ook het gebruik van materialen).

Een aantal organisaties, waaronder het Consulentschap Natuur- en Milieueducatie, Drenthe, het centrum voor Internationale Samenwerkingf en de Milieufederatie Drenthe, wil graag weten hoe u over dit onderwerp denkt. In de enquête staan onder meer vragen over natuur en energie.

De enquête wordt in heel Drenthe gehouden. De uitkomst wordt niet alleen voor de provincie als geheel bepaald, maar ook per gemeente. De gemeente Hoogeveen vindt het daarom extra belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de enquête invullen.

Als u meedoet aan de enquête maakt u kans op een VVV- of bioscoopbon.

Bibliotheek Hoogeveen houdt een cursusmarkt

De centrale bibliotheek in Hoogeveen houdt zaterdag 7 september van 11.00 tot 16.00 uur een grote cursusmarkt. De markt staat in het teken van de landelijke 'Week van het Leren'. Wethouder De Haan-Brouwer van onderwijs en cultuur verricht de officiële openingshandeling.

Die dag wordt veel informatie gegeven over de cursussen in Hoogeveen en omstreken in 2002-2003. Ook andere grote bibliotheken in Drenthe houden deze zaterdag cursusmarkten. De markt is uitgebreider dan ooit. Bovendien is er een verkoop van afgeschreven bibliotheekboeken.

Spelregels Restgoedwagen

De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad en papier.

De Restgoedwagen van kringloopbedrijf Het Goed rijdt in de hele gemeente. Elke maand komt de wagen ook bij u in de straat. Hieronder de spelregels op een rijtje.

* De Restgoedwagen neemt vijf afvalsoorten mee: blik/metaal, drankenkartons, textiel, klein huisraad (ook elektrische apparaten, tot formaat tv) en papier mee;

* U kunt het afval gebundeld, in een doos of in een plastic zak naar keuze aan de weg zetten.

* Houd elke afvalsoort apart;

* Elke portie moet door 1 persoon te tillen zijn;
* Bied karton gevouwen en gebundeld aan;

* Zet uw afval voor 7.45 uur aan de weg op de dag dat de Restgoedwagen langs komt;

* Plastic flacons horen bij het restafval;
* U weet niet of bent vergeten wanneer de Restgoedwagen langs komt? Bel de gemeente: 291256 of 291653. Of kijk op www.hoogeveen.nl onder milieu in het digitaal gemeentehuis.

Mededelingen

Benoeming lid van de gemeenteraad

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Hoogeveen maakt ingevolge artikel W 7 van de Kieswet bekend, dat het besluit van 27 augustus 2002 waarbij de heer A.J. Lensen te Hoogeveen is benoemd verklaard tot lid van de gemeenteraad wegens ontslag van de heer B. Okken bij het gemeentehuis voor een ieder ter inzage is gelegd.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verstrekt aan:
* S. Hardenberg, Het Lage Holt 24, Hoogeveen, voor een beuk;
* H. Vredeveld, Wijsterseweg 11, Fluitenberg, voor twee berken;
* A. Rozendal, Eddingtonlaan 14, Hoogeveen, voor een berk;
* Woningbouwmaatschappij Groothuis, Almelo, voor het kappen van twee eiken staande aan de zuidwoldigerweg t.h.v. nummers 51 en 53;
* Woonconcept, Hoogeveen, voor het kappen van een berk staande aan de Zenithlaan 204;

* GGZ Drenthe, Assen, voor het kappen van een esdoorn staande aan de Van Goghlaan 1.

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief

behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend

bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Verkeersbesluit

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om voor de verbindingsweg vanaf het parkeerterrein van het sportcomplex aan de Kerkhoflaan naar de Wilfred Stillweg, bussen en vrachtwagens uit te sluiten van het eenrichtingsverkeer.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* Grit G., verbouwen van een garage en het bouwen van een carport, De Oostmaden 10

* Cornelissen R., bouwen van een tuinhuisje, Bittervoorn 15
* Otten W., uitbreiden van een woning, Ds van Elvenstraat 10, Elim
* Boers K., uitbreiden van een woning, Parelgras 34 en 36
* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een winkelpand met een verdieping, Zwarte Dijkje 26, Noordscheschut
* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), plaatsen van een noodlokaal, Kerkenkavel 40, Hollandscheveld

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), plaatsen van een noodlokaal, Korhoenlaan 1

* Valenteijn J.W., uitbreiden van een woning, Valeriaan 14
* Jacobsen M.A.A., uitbreiden van een woning, Jos van Aalderenlaan 26

Bouwmeldingen:

* Neutel J., bouwen van een tuinhuisje, Poolster 10
* Meulen van der H., bouwen van een tuinhuisje, Tamboerlaan 91
* Koster J., bouwen van een tuinhuisje, Tamboerlaan 89
* Walsma J.J., bouwen van een tuinhuisje, Fluitenbergseweg 51, Fluitenberg

Nader informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24.

Verleende bouwvergunningen

Bouwvergunningen:

* H. Engberts, uitbreiden van een garage, De Wrongel 23
* S. Pol, uitbreiden van een woning, Klaverkamp 29
* H.T.R. Zuidema, bouwen van een bedrijfshal en -woning, A. Niehuesstraat 5

* Chr. Basisschool "De Hoeksteen", uitbreiden van een schoolgebouw, Hoogeveenschevaart 34

* A.L. Werman, bouwen van een bedrijfsruimte en -woning, Buitenvaart 1712

* K. Russcher, uitbreiden van een woning, De Pulle 13
* A.A. Groen in 't Woud, herbouwen van een garage, Dorpsstraat 1, Pesse

* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een garage, Veldrus 5
* Kramer, bouwen van een serre, Swammerdamstraat 13
* J. Harkema, bouwen van een serre, Swammerdamstraat 11
* J.G. Blokzijl, bouwen van een bijkeuken en veranderen van de achtergevel woning, Canopus 26

* J. Mulder, bouwen van een erker aan woning, De Plevier 2
* J. de Vries, uitbreiden van een woning, Zuiderweg 65
Bouwvergunning van rechtswege:

* Spruyt Coatings Hoogeveen b.v., tijdelijk bouwen van twee variantloodsen, Industrieweg 49

Sloopvergunning

* B.J. ten Oever, slopen van een werktuigenberging, Hendrik Reindersweg 5, Pesse

Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen Wolfsbos, Plan in Hoofdzaak en Trasselt 16e uitwerking ten behoeve van de volgende bouwaanvragen,

M.Greidanus en J.Fidom voor het uitbreiden van de woning Dravik 34/36 te Hoogeveen A.Holtrust voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Carstenswijk 145 te Elim

Domesta Woonstichting voor het uitbreiden van de woning de Grutto 55 t.b.v. een woningaanpassing te Hoogeveen

De bouwaanvragen liggen met ingang van 5 september 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Krakeel vrijstelling te verlenen aan het volgende bouwplannen:

* D.W.Noordzij, voor het bouwen van een bijkeuken en veranderen van de voor- en achtergevel, Sirius 24 te Hoogeveen.
* J.Hiariej, voor het bouwen van een erker Deneb 7 te Hoogeveen.
De bouwplannen liggen met ingang van 5 september gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector bouwen en wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van de vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Krakeel ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Buitengebied Ruinen, blad Oost en het bestemmingsplan Zuid ten behoeve van de volgende bouwplannen:

* L.E.Eeltjes voor het tijdelijk plaatsen van een stacaravan op het perceel Boerveldweg 9 te Stuifzand

* J.G.Kats, voor het aanpassen van de woning Middenweg 61 te Hoogeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 5 september gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

© Copyright Gemeente Hoogeveen