Ingezonden persbericht


Studenten uitermate tevreden over de kwaliteit

University of Liverpool bereikt mijlpaal met duizendste online student

Amsterdam, 3 september 2002 - The University of Liverpool en zijn in Amsterdam gevestigde e-learning partner KIT eLearning hebben vandaag een mijlpaal bereikt: de duizendste student heeft zich ingeschreven voor de online MBA- en MSc IT-programma's. Dit resultaat is binnen twee jaar na de lancering gerealiseerd. Studenten uit meer dan vijftig landen, van Australië tot de Verenigde Staten, studeren nu via KIT voor een internationale Masters-titel.

Professor Drummond Bone, vice-voorzitter van The University of Liverpool: "Professionals hebben een grote behoefte aan kwalitatief goede, internationaal gerichte Masters-opleidingen die zonder carrière-onderbrekingen kunnen worden voltooid. We zijn er daarom van overtuigd dat dit de succesvolste studie is van alle Britse universiteiten."

De studenten zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de opleiding en over de invloed ervan op hun carrière. Ter indicatie: 87% van de huidige studenten zou de studie een collega zeker aanraden, zo bleek uit een tevredenheidsonderzoek onder de studenten. "Dit programma vergroot je vooruitzichten in de IT-sector", aldus Ramiro Baal - werkzaam bij Yacht - die begin deze maand het MSc IT-programma succesvol heeft afgerond. "Het niveau is hoog en de opleiding is zeer intensief, maar we krijgen veel hulp en ondersteuning. Het programma is een uitdaging voor iedereen met grote ambities in de technologiesector."
Shai Reshef, CEO van KIT eLearning: "In de huidige onzekere tijden is het voor professionals van toenemend belang om diepgaande kennis te hebben van de gang van zaken in het internationale bedrijfsleven. De online Masters-opleidingen aan de University of Liverpool zorgen hiervoor." Om er zeker van te zijn dat de studie volledig is gericht op uitbreiding van praktische vaardigheden, zijn de studies ontwikkeld in samenwerking met industriële experts en bedrijven. Bedrijven die de online studie voor hun medewerkers toegankelijk maken, zijn Motorola, Philips, Cap Gemini, GlaxoSmithKline en EDS.
Over de University of Liverpool
De University of Liverpool werd in 1881 opgericht en stelt zich ten doel een center of excellence te worden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Door de jaren heen zijn acht Nobelprijswinnaars bij de universiteit werkzaam geweest en zijn er vele onderzoeks- en academische prestaties geleverd. Momenteel telt de universiteit ruim 30.000 studenten en verzorgt ze opleidingen in vele richtingen, zoals management, IT, rechten en medicijnen.

Over KIT eLearning
KIT eLearning, gevestigd te Amsterdam, verzorgt online opleidingen die specifiek zijn bedoeld voor mensen die werken aan hun carrière en voor de organisaties waar ze in dienst zijn. Via een samenwerkingsverband met de University of Liverpool verzorgt KIT wereldwijd opleidingen Master of Business Administration en Master of Science Information Technology. De programma's zijn het gevolg van vijf jaar onderzoek naar de behoefte aan carrièrekennis en lopen nu voor het derde jaar.

Website University of Liverpool: www.liv.ac.uk

Website KIT eLearning: www.kitcampus.com

Noot voor de redactie (