Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie ondersteunt vernieuwende verkeersprojecten

Met 454.000 milieubewust op weg

3-9-2002
De provincie Utrecht is op zoek naar originele verkeersprojecten die het milieu sparen en de leefbaarheid verbeteren. Want een goede bereikbaarheid is belangrijk, maar de negatieve gevolgen van verkeer en infrastructuur wil de provincie actief beperken. Jaarlijks wordt hiervoor 454.000 beschikbaar gesteld. Voor 2003 kunnen nu voorstellen ingediend worden.

Het subsidieprogramma "Milieubewust op weg" is bedoeld voor overheden, bedrijven, belangenorganisaties en particulieren. Deze doelgroepen worden van harte uitgenodigd om een projectvoorstel in te dienen dat ze zelf in 2003 willen en kunnen uitvoeren. Vaak boekt de uitvoerende organisatie zelf ook winst!
Het kan gaan om zeer uiteenlopende projecten. Zo zijn voorstellen welkom die het autogebruik of brandstofverbruik beperken. Maar ideeën die geluidhinder of stank verminderen en daarmee de leefbaarheid vergroten, komen ook in aanmerking voor een subsidie. En projecten die gericht zijn op efficiënt omgaan met grondstoffen, of met de energie in warme wegdekken.

De ingediende voorstellen moeten uitvoerbaar zijn in 2003 en een helder geformuleerd en meetbaar milieudoel hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de projecten door hun originaliteit een voorbeeldwerking hebben. Aanmeldingen die passen in regulier, bestaand beleid komen daarmee niet in aanmerking voor subsidie. Per project kan maximaal
100.000 bijgedragen worden door de provincie.

De in 2001 en 2002 ondersteunde projecten zijn te vinden op de website: www.provincie-utrecht.nl. Daar vindt u ook alle criteria en een aanmeldingsformulier. Tot 15 november 2002 is het mogelijk om projecten voor te stellen.

"Milieubewust op weg" is gekoppeld aan het provinciale uitvoeringsprogramma Milieuaspecten Verkeer en Infrastructuur (MAVI).

Meer informatie: Annemieke van Leeuwen, telefoon 030 258 31 51 of Annemieke.van.Leeuwen@provincie-utrecht.nl