Ingezonden persbericht

Historykill beveiligingssoftware overspoelt Europese markt

Na melding op enkele forums ineens razend populair

DENBOSCH, 20020903 -- De van oorsprong Amerikaanse internetbeveiligingssoftware Historykill is na een enkele publicatie op een forum ineens in trek op de Europese markt. Werden er eerst een 50 tal gedownload, nu gaat het om enkele duizenden per dag. De server kan de vraag maar met moeite bijhouden aldus de ditributeur van Historykill Europe in Heusden (Ned)

Na een enkele publikatie op een internationaal forum i.v.m. grootscheepse akties tegen illegale software en kinderporno is er een run onstaan op het programma Historykill. Dit programma zou het enige programma ter wereld zijn (volgens de poster op het forum)dat alle history van de door de internetter bezochte sites definitief kan verwijderen. Op deze manier kan men problemen met politie en justitie vermijden doordat alle illegale content kan worden verwijderd en er verder geen bewijsmateriaal meer overblijft. Dit gegeven was voor menig bezoeker aan dit forum de reden zo snel mogelijk het programma te downloaden en te installeren. Als een razend vuurtje werd dit bericht wereldwijd aan andere forums doorgegeven wat to resultaat had dat de dowmnloadserver regelmatig eruit lag door overbezetting.

De verantwoordelijke distributeur van dit programma Historykill Europe in Heusden blijft echter nuchter en kijkt wel hoe het gaat lopen. In Nederland zijn de mensen niet zo snel van reageren zoals in de buurlanden.

De populariteit van dit programma is ver in Europa doorgedrongen waarbij ook het grootste computerblad Computerbild uit Duitsland (met 3 miljoen lezers) er deze maand aandacht er aan gaat besteden. Er komt deze maand een groot artikel in hun blad en op hun website en alle lezers krijgen een gratis CD-rom met daarop Historykill. Daarnaast neemt Mondadori uit italie "het grootste free en shareware downloadcenter met dagelijks 70.000 bezoekers Historykill op in hun assortiment en geven tevens een speciale CD en DVD uit met Historykill voor hun leden.

Ook een computermagazine uit Belgie en Frankrijk hebben met ons contact gezocht voor de vermelding van dit programma in hun bladen. Voor wat betreft Nederland hebben we nog geen reacties gehad, maar die zullen ook wel niet uitblijven.

We moeten inderdaad toegeven dat Historykill 2002 het ultime programma is om je privacy te bewaren op het internet.

Eenmaal geinstalleerd neemt het volledig automatisch alle handelingen over om je privacy voor 100% te waarborgen.

Na het aflsuiten van het internet veriwjder Historykill alle tracks naar websites, verwijderd cookies en andere spyware en reset het systeem zoals het was voor je begon te internetten.

Voor de beveiligingsopties is gekozen voor een techniek die in eerste instante werd toegepast door het US Secret service. Dit programma encrypt en overschrijft alle bezochte sites 21 keer (of meer) zodat niemand nog kan zien welke sites u heeft bezocht of het herstellen van de bezochte pagina's! HistoryKill bevat forensic software gebruikt door de "US Secret Service, Customs Department en LAPD!

Automatische bescherming doordat alle sites waar u bent geweest direct worden gewist na het afsluiten van uw web browser is één van de ultime opties, zeker als meerdere personen gebruik maken van dezelfde PC.

Een andere veelvuldig gebruikte optie is de zgn Baas toets. U zit op uw werk te surfen en uw baas komt plotseling binnen. Met één druk op de knop is alles van het scherm, en het lijkkt of u normaal aan het werk bent. Is uw baas weer weg dan is alles met één druk op de knop weer terug en u kunt weer rustig verder surfen.

Het programma is te downloaden van www.historykill.nl en daarna 15 dagen gratis te gebruiken. Daarna kunt u beslissen of (de-installeren) of aanschaffen. De prijs is daarmate laag dat de meeste internetters het programma toch aanschaffen gezien het risico dat ze anders lopen.



Ingezonden persbericht