Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten
2002-09-03: Voorlichtingscampagne OoievaarsFonds van start

Op 3 september is de publiciteitscampagne voor het OoievaarsFonds gestart met reclamespots op TV West en de verspreiding van brochures op alle Haagse scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

De intensieve campagne krijgt gestalte middels de distributie van 100.000 brochures en een commercial die, tot 13 oktober, tien keer per dag op TV West te zien zal zijn. Gebleken is dat met name de commercial op TV West in 2001 tot een groot aantal nieuwe aanvragen heeft geleid. Wethouder Pierre Heijnen hoopt dat door deze campagne nog meer Hagenaars die recht hebben op vergoedingen uit het OoievaarsFonds van dat recht gebruik zullen maken.

Het OoievaarsFonds is de overkoepelende naam voor diverse financiële regelingen van de gemeente Den Haag voor inwoners met een inkomen tot 130 % van het minimumloon. Het Fonds biedt tegemoetkomingen voor:
*

de contributie van een sportclub of culturele vereniging voor kinderen van 4 tot 18 jaar

*

eigen bijdrage voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar op de Voorschool
*

indirecte schoolkosten voor kinderen in het basisonderwijs
*

indirecte studiekosten voor kinderen tot 18 jaar in het voortgezet onderwijs

Nieuw is de mogelijkheid tot vergoeding van een deel van de kosten voor aanvullende ziektekostenverzekering. Ouderen en hagenaars met een handicap kunnen een vergoeding krijgen voor aanschaf of reparatie van duurzame gebruiksgoederen of medische behandeling van een huisdier

Voor vragen over over het OoievaarsFonds kan men terecht bij de Advies- en Informatiepunten in de Stadsdeelkantoren of bellen met het Centraal InformatiePunt: 070 353.75.00.

last update: 3-9-2002 17:31:02 ;pag.: 15487; auteur: 112;cat.: