Politie Midden- en West Brabant

Fietser dodelijk verongelukt in Tilburg

Datum: 3/9/2002
Auteur: Jan Clarijs

Een 74-jarige man uit Tilburg is dinsdagavond 3 september om het leven gekomen nadat hij om 19.48 uur op de Dongenseweg bij de kruising met de Swaardvensestraat in Tilburg was aangereden door een automobilist. De automobilist, een 23 jarige Tilburger, reed door rood, raakte de overstekende fietser en reed daarna door. Kort na de aanrijding meldde hij zichzelf via 112 bij de politie waarna hij kon worden aangehouden. Daarbij bleek dat hij ook nog had gedronken. Op het bureau blies hij vervolgens 900 ug/l en is daarna voor verder onderzoek ingesloten.

Uit het ingestelde onderzoek is voorlopig het volgende gebleken: De 23 jarige Tilburger reed over de Dongenseweg richting Tilburg. Toen hij de kruising met de Swaardvenstraat naderde stond het verkeerslicht voor hem op rood. Voor de kruising stond een auto voor het rode verkeerslicht stil.
De Tilburger ging deze stilstaande auto via de strook voor linksafslaand verkeer links voorbij en ging vervolgens rechtdoor, door rood de kruising over. Op dat moment was de fietser bezig om van rechts naar links de Dongenseweg over te steken. Daarbij werd hij gegrepen door de automobilist die meteen na de aanrijding doorrreed. De fietser bleef zwaargewond achter en overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.

De automobilist meldde zich ongeveer 15 minuten na de aanrijding telefonisch via 112 bij de politie en kon daarna worden aangehouden.