Ingezonden persbericht


ZyLAB introduceert ZyFIND® voor Outlook

Nu razendsnel full-text zoeken in alle e-mailberichten, inclusief attachments

Amsterdam, 3 september 2002 - ZyLAB, leverancier van de geavanceerde full-text retrieval en document management software ZyIMAGE, heeft een nieuwe module aan haar productlijn toegevoegd: ZyFIND® voor Outlook.

Tegenwoordig worden door zowel bedrijven als particulieren duizenden e-mails in zogenaamde Outlook PST- en OST-bestanden opgeslagen. Dergelijke PST-bestanden zijn al snel groter dan een paar honderd megabyte. Er zijn zelf mensen die per jaar gigabytes aan e-mail ontvangen. Zoeken met behulp van steekwoorden in een specifiek e-mailbericht duurt binnen Microsoft Outlook vaak minuten of langer. Zoeken op de inhoud van attachments is onmogelijk.

Met ZyFIND® voor Outlook is het nu mogelijk om Microsoft Outlook e-mailbestanden (inclusief de attachments) razendsnel te doorzoeken. Met behulp van de geavanceerde ZyLAB zoekmachine zijn verloren gewaande e-mail berichten binnen een paar seconden weer boven water. ZyFIND® voor Outlook biedt de extra geavanceerde zoekfuncties van ZyLAB binnen de normale Outlook-omgeving.

ZyFIND® voor Outlook
ZyFIND® voor Outlook kan attachments in meer dan 250 verschillende elektronische formaten indexeren, inclusief Word, Excel, PowerPoint, PDF en vele anderen formaten. De bestanden worden naar de ZyFIND® voor Outlook index-bouwer gesleept om de hele collectie doorzoekbaar te maken. Op een moderne PC kunnen gebruikers zonder problemen in één uur een Gigabyte aan informatie volledig doorzoekbaar maken. Is informatie eenmaal geindexeerd, dan kan het bijwerken in een paar minuten gebeuren. Dit is zelfs mogelijk als een Windows Service in de achtergrond.

Zoeken
Als de gebruiker eenmaal informatie aan het ZyIMAGE systeem heeft toegevoegd, is er geen beperking aan wat hij ermee kunt doen. ZyLAB's robuuste full text retrieval machine biedt al het zoekgereedschap; van eenvoudig zoeken op woorden tot Boolean operators, fuzzy, proximity en progressieve zoekopdrachten. De geavanceerde ZyIMAGE fuzzy zoektechnologie compenseert spelfouten door afwijkingen in de zoektermen toe te staan.

Vinden
ZyIMAGE® presenteert een "elektronische" fotokopie van het originele document. De gevonden zoektermen worden direct op de afbeelding gemarkeerd, zodat de gezochte woorden in hun context kunnen worden bekeken, zelfs als ze verschijnen met complexe afbeeldingen en handgeschreven notities. De geavanceerde treffernavigatie-functionaliteit maakt het mogelijk om de positie van de treffers te bepalen door in een fractie van een seconde naar de pagina met de treffer te springen, zelfs bij heel grote documenten.

ZyIMAGE combineert toonaangevende technologie voor archiveren, zoeken, vinden, organiseren, delen en reproduceren van documenten, die anders verdwijnen in archiefkasten of elektronisch worden opgeslagen in een systeem met verschillende media. ZyIMAGE is volledig schaalbaar en biedt een uitstekende oplossing voor zowel kleine kantoren als grote productieomgevingen.

Over ZyLAB
ZyLAB is een snelgroeiend en winstgevend Nederlands bedrijf, gevestigd in Amsterdam Zuidoost. In 1983 was ZyLAB de eerste met een volledig programma voor full-text retrieval in een PC-omgeving genaamd ZyINDEX. ZyINDEX was met name geliefd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronisch files in PC omgevingen. Sinds 1991 concentreert ZyLAB al haar ontwikkeling en marketing op ZyIMAGE, gericht op het leveren van de beste zoekmachine voor papieren documenten. Hierdoor heeft ZyLAB nu een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, organiseren, delen en reproduceren van alle papieren én elektronisch kantoor documenten met een ongeëvenaard gebruiksgemak.
Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft operationele installaties op meer dan 7.500 verschillende locaties. ZyLAB heeft diverse kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan worden gevonden op www.zylab.nl.

Voor redactionele informatie:
PB1602
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.