Gemeente Arnhem

Provincie Gelderland en gemeente Arnhem eens over reddingsplan Gelredome
herfinanciering ter grootte van 19,29 miljoen euro

De bij het stadion Gelredome betrokken overheden, gemeente Arnhem en provincie Gelderland, zijn het vandaag, 3 september 2002, eens geworden over een financieel reddingsplan voor het stadion. De provincie is bereid een rentedragende hypothecaire annuĂŻteitenlening te verstrekken van 4,54 miljoen euro met een looptijd van 40 jaar. Het aandeel van de gemeente bedraagt 7,94 miljoen euro voor een eveneens rentedragende hypothecaire geldlening en
6,81 miljoen euro voor de aankoop van de grond rondom het stadion.

Met het totaal genoemde bedrag kunnen de oude schuldeisers worden afgekocht. Het in 1998 geopende stadion Gelredome kan vervolgens de exploitatie voortzetten.

Beide overheden hebben er voor gekozen om geen andere partijen bij het reddingsplan te betrekken. Projectontwikkelaars hebben al eerder plannen gepresenteerd voor bebouwing rondom het stadion. Wethouder H. Lenferink van de gemeente Arnhem geeft aan de handen vrij te willen houden voor wat betreft de ontwikkelingen op het terrein. Hij kan op dit moment geen garanties geven omtrent de termijn waarop ontwikkelingen kunnen plaatsvinden, noch over het volume noch over het programma. Door de grond te kopen kan de gemeente nu zelf het moment uitkiezen voor de eventuele ontwikkeling van het terrein.

De dagelijkse besturen van provincie en gemeente zijn het vandaag eens geworden. Het finale oordeel over dit reddingsplan moet gegeven worden door de gemeente raad (12 september) en Provinciale Staten (18 september).