Sun Microsystems ziet marktaandeel servers toenemen

IDC-onderzoek tweede kwartaal 2002: 11% omzetgroei voor Sun

Amersfoort, 3 september 2002 - Sun Microsystems verbetert haar positie op de wereldwijde servermarkt. Volgens een onderzoek van IDC realiseerde Sun in het tweede kwartaal een omzetstijging van 11% in dit segment. Ook nam het aantal verscheepte serversystemen met 13% toe ten opzichte van het vorige kwartaal. Hiermee handhaaft Sun haar positie als 's werelds grootste leverancier van UNIX-servers met een marktaandeel van 39%.

Het groeiende marktaandeel is met name het gevolg van de verkoop van high-end systemen. Het afgelopen kwartaal stegen de verkopen hiervan met 74%. Ook in het entry-level-serversegment boekte Sun een groter marktaandeel. Het aantal geleverde systemen nam hier met 14% toe. Het feit dat deze groei sterker is dan die van de andere marktpartijen, geeft aan dat de servers van Sun - gebaseerd op UltraSPARC en Solaris - een aantrekkelijk alternatief blijven voor servers die functioneren met Intel en Windows. "In het entry-level-segment zien we een sterke groei in de vraag naar onze 64-bit architectuur. Daarnaast kunnen we met de introductie van de Sun LX50, die naast Solaris ook standaard over Linux beschikt, een heel nieuw marktsegment aanspreken", zegt Shahin Khan, Chief Competitive Officer van Sun. Meer informatie is te vinden op:
http://www.sun.com/smi/Press/sunflash/2002-08/sunflash.20020830.1.html

Over Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft de visie van Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) - The Network is the Computer - ervoor gezorgd dat het bedrijf zich kon ontwikkelen tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die het internet mogelijk maken. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.