Gemeente Deventer

Onderhoud emplacement

Groot onderhoud op het emplacement Deventer

Volker Stevin Rail & Traffic Contracting B.V. vernieuwt van dinsdag 3 september vanaf 0 uur tot en met vrijdag 6 september tot 16 uur het spoor 1 en een wissel. Het spoorgedeelte is ongeveer achthonderd meter lang, ligt aan de zijde van de Stationsstraat en loopt door tot voorbij de spoorbrug over de Brinkgreverweg. De wissel ligt in het spoor ernaast ter hoogte van het postperron.

In verband met de treinenloop wordt tijdens bovenvermelde periode van vier dagen non-stop doorgewerkt, dus ook 's nachts. Helaas is geluid- en lichthinder voor omwonenden vanwege het gebruik van werktreinen, spoorkranen en ander (groot) mechanisch gereedschap niet te voorkomen. De gemeente heeft echter met Volker Stevin afgesproken dat de activiteit die het meest lawaai veroorzaakt (het slijpen) alleen overdag plaatsheeft. Bij de wissel bleek een aanpassing van het werkproces niet voldoende mogelijk. Daar moet geslepen worden van 6.15 tot 7.15 uur.

Burgemeester en wethouders hebben, gelet op de noodzaak van het werk, een ontheffing van het verbod op geluidhinder op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening verleend.

Zo nodig kunt u een klacht indienen bij de afdeling Milieu, telefoon 693286.