Ingezonden persbericht


FAX/E-MAILING HISWA TE WATER 2002
DINSDAG 3 TOT EN MET ZONDAG 8 SEPTEMBER 2002
SEAPORT MARINA IJMUIDEN

Aan: DE FOTO- EN/OF NIEUWSREDACTIE Van: Amsterdam RAI, afdeling Press & PR, Lucette Bruinsma (tel 06 41 55 73 43)

Datum: 28 augustus 2002

HISWA te WATER 2002:
EUROPA'S MEEST COMPLETE BOOTSHOW OP HET WATER
START A.S. DINSDAG

De 19e HISWA te Water start a.s. dinsdag 3 september. Ervaren watersportliefhebbers kunnen tot en met zondag 8 september aanstaande hun hart ophalen in Seaport Marina IJmuiden. Ruim 420 zeil-, motorjachten, sloepen en vletten van minimaal 7 meter lengte van Nederlandse en internationale jachtbouwers en importeurs zijn te bezichtigen. De totaallengte van alle boten bedraagt zo'n 4,8 kilometer. Daarmee is de HISWA te Water de meest complete bootshow op het water van Europa.

Economische teruggang geen invloed op aanbod HISWA te Water De mindere economische tijden blijken op de aanbodzijde van de beurs geen invloed te hebben. "We evenaren het record aantal boten dat we vorig jaar hadden en waren daarmee al enkele weken geleden volledig uitverkocht voor exposanten. Naast de vele trouwe deelnemers hebben we dit jaar ook diverse nieuwe deelnemers uit binnen- en buitenland die het Nederlandse, Duitse en Belgische publiek nog steeds als hun belangrijkste doelgroep beschouwen," aldus Cora Burger, product manager van de HISWA te Water.

Helicoptervlucht voor fotoredacties/cameraploegen Voor fotopers en cameraploegen bieden wij op maandag 2 september tussen 14.00 en 16.00 uur de mogelijkheid tot een gratis helicoptervlucht boven de bootshow voor het maken van luchtopnames. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk van u in verband met aan te vragen vergunningen en doorgeven van kentekens om toegelaten te worden op het terrein.

Opnames en interviews / perspreview Op maandag 2 september vanaf 13.00 uur kunt u indien gewenst ook opnames maken op de steigers. De HISWA te Water is op dat moment nog wel in opbouw en niet alle jachtbouwers en importeurs zullen dan al op Seaport Marina IJmuiden zijn. Vanzelfsprekend staan de product manager van de bootshow Cora Burger en de directeur van de HISWA Vereniging, André Vink u voor interviews graag te woord.

Compleet aanbod met veel (wereld)primeurs De HISWA te Water biedt een compleet en gevarieerd aanbod van stijlvolle sloepen, klassieke en supersnelle zeiljachten, comfortabele motorjachten en moderne sportboten, in prijs oplopend tot miljoenen guldens. Onder de tentoongestelde jachten zijn er veel (wereld)primeurs. De grootste boten zijn voorzien van de allernieuwste technische apparatuur en luxueuze voorzieningen als jacuzzi's, jetski-garages, meerdere badkamers, etc.

Blikvangers zijn ongetwijfeld de grootste zeiljachten; de Bharlin Blue (25 meter) van Hoek Brokerage BV, de Little Zaca 73 (26 meter) van De Gier & Bezaan, de Trintella 65 (20 meter) en de Standfast 64 (19 meter). De grootste motorjachten (o.a. Jongert, Ferretti, Mulder, Storebro) zijn eveneens ruim 20 meter lang.

Matchracen en manoeuvreerclinics Bezoekers van de HISWA te Water kunnen zich inschrijven voor gratis manoeuvreerclinics op een zeegaand zeiljacht. Professionele instructeurs van vaarschool 'De Zeezeilers van Marken' brengen deelnemers de beginselen bij van het motormanoeuvreren op een zeegaand zeiljacht. De clinics duren ongeveer 45 minuten en zijn gratis toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf op de HISWA te Water aanmelden. Per dag is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Een andere activiteit waar bezoekers zich voor op kunnen geven is het 'Matchracen met Quote' op de Brunel Sunergy en de Zest of Belgium. Deze twee wedstrijdjachten varen dagelijks twee keer uit voor een wedstrijd op een parcours op de Noordzee. Kosten voor deelname bedragen ¤ 15,00. Inschrijven is alleen op de dag zelf op de HISWA te Water mogelijk (max. 24 personen per dag).

Wilt u als vertegenwoordiger van de pers ten behoeve van publicaties deelnemen aan één van deze activiteiten, dan verzoeken wij u dit ons zo spoedig mogelijk te laten weten.

Routebeschrijving Seaport Marina IJmuiden is bereikbaar vanaf de A9, afslag IJmuiden, vervolgens de borden IJmuiden aan zee/HISWA te WATER volgen.

Openingstijden De HISWA te Water vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2002 in Seaport Marina IJmuiden. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassen ¤ 14,00. Kinderen 4 t/m 17 jaar en houders Pas 65 betalen ¤ 9,00.

Persaccreditatie U heeft toegang tot de HISWA te WATER via de perskamer bij de entree op vertoon van uw perslegitimatie. De perskamer is dagelijks geopend vanaf 10 uur.

Meer informatie Voor vragen kunt u contact opnemen met Press & PR Manager Lucette Bruinsma op telefoonnummer 06 41 55 73 43. Tijdens de beurs kunt u de perskamer bereiken op tel. 0255 - 560341. Meer informatie kunt u ook vinden op www.show-info.nl/hiswatewater2002. Het password van het foto-archief is: maritime. Lucette Bruinsma
Amsterdam RAI
Press & PR Manager
tel. + 31 (0)20-5491212
fax +31 (0)20-6445059
E: l.bruinsma@rai.nl