WERELD NATUUR FONDS

Persuitnodiging: Uniek optreden Kane in Tweede Kamer

Persuitnodiging 29 augustus 2002

UNIEK OPTREDEN KANE IN TWEEDE KAMER

Het slot van de wereldmilieuconferentie in Johannesburg valt bijna samen met de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Reden voor Kane om een muzikale SOS-boodschap op het Binnenhof ten gehore te brengen.

Datum: Dinsdag 3 september a.s. 13.30 uur tot 14.00 uur Plaats: Statenpassage Tweede Kamer, Den Haag

Kane en het Wereld Natuur Fonds
Dinand Woesthoff, leadzanger van Kane, zal samen met Hans Voortman, directeur van het Wereld Natuur Fonds, de fractieleiders van de politieke partijen vragen om hun persoonlijke SOS-boodschap achter te laten. Deze boodschappen worden nog dezelfde dag doorgestuurd naar de in Johannesburg aanwezige wereldleiders.

Het optreden van Kane
Kane zal gedurende het verrassingsoptreden het liedje 'Hold On To The World' spelen. Dit lied staat in het teken van het veiligstellen van de toekomst van onze aarde en sluit nauw aan bij de centrale boodschap van de campagne SOS-Planet van het Wereld Natuur Fonds.

SOS-Planet
Het Wereld Natuur Fonds wil met de campagne 'SOS-Planet' deze maand het Nederlandse publiek betrekken bij de wereldmilieuconferentie en hun aandacht vragen voor het behoud van onze wereld. Dit gebeurt onder meer door mensen de gelegenheid te geven om via de website van het Wereld Natuur Fonds zelf een e-mail te sturen aan de wereldleiders. Hierin kunnen zij aangeven wat zij van de wereldleiders in Johannesburg verwachten. Kane is ambassadeur van de campagne en wil op eigen muzikale wijze de boodschap van het Wereld Natuur Fonds - dat we met grote zorg moeten omgaan met onze aarde - ondersteunen. De parlementariƫrs, als volksvertegenwoordigers en controleurs van het Nederlandse kabinet, worden als belangrijke intermediairs beschouwd bij het overbrengen van de boodschap.
Meer informatie over de campagne SOS-Planet op www.wnf.nl Alle persberichten, standpunten Wereld Natuur Fonds en achtergrondinformatie in verband met
de milieutop zijn voor journalisten beschikbaar op: www.wnf.nl/toolkitearthsummit

Als persvertegenwoordiger nodigen wij u van harte uit om dit SOS-verrassingsconcert bij te wonen!


- einde bericht -