Gemeente Eijsden

Lokaal politiebureau in het gemeentehuis

Sinds kort zetelt de politie in een van de ruimten in het gemeentehuis. Dit betekent tegelijkertijd dat het kantoor in het voormalige station in Eijsden werd verlaten.

Centrale plaats
De politiepost krijgt door deze verhuizing letterlijk een meer centrale plaats in deze gemeente. Maar ook in figuurlijke zin krijgt de politie een meer centrale rol. De politie overlegt namelijk bijna dagelijks met de gemeente over allerlei maatregelen, beleidstrajecten, acties, enz. Door de politiepost in het gemeentehuis te situeren kan de dienstdoende politieagent letterlijk bij de burgemeester of een van zijn medewerkers aankloppen voor informatie, overleg etc. Hierdoor kunnen zaken beter afgestemd worden.

Integrale aanpak
Dit is hard nodig om tot een integrale aanpak van problemen te komen. De tijd dat de politie of de gemeente de problemen alleen kon oplossen ligt al geruime tijd achter ons. Nu biedt samenwerking een betere kans op succes. Natuurlijk heeft ook u als inwoner van de gemeente uw eigen verantwoordelijkheden als het gaat over uw en onze veiligheid. Denk maar eens aan het melden van misdrijven en overtredingen. Samen kunnen we de problemen te lijf. De verplaatsing van de politiepost is daarbij een eerste kleine, maar belangrijke stap. Wilt u in contact treden met de lokale politie. Bel dan het landelijk politienummer 0900 88 44 en maak een afspraak.