NMBS

03/09/02

Brug Elshoutbaan in Schoten blijft afgesloten tot 23 september

De brug van de Elshoutbaan over de autosnelweg E19 in Schoten gaat terug open voor het wegverkeer vanaf maandag 23 september. Zoals alle bruggen over de autosnelweg moet ook deze brug worden aangepast om de doortocht van de hogesnelheidslijn (hsl) mogelijk te maken. Volgens de planning moesten de werken aan de brug midden augustus al klaar zijn. Onvoorspelbare herstellingen aan het beton van het bruggedeelte dat bleef behouden, vergden een maand extra werk. Het wegverkeer moet de wegomlegging volgen. Voetgangers en fietsers kunnen aan de Elshoutbaan gebruik maken van een tijdelijke loopbrug over de E19.

De nabij gelegen brug van de Peerdsbosbaan ging vanaf juli terug open voor alle verkeer. Dit maakte het mogelijk om aanpassingswerken te starten aan de brug van de Hertendreef, die tot eind december 2002 duren.

Er wordt ook volop gebouwd aan de hsl-koker langs het Peerdsbos in Schoten. Richting Brasschaat is reeds een aanzienlijk deel van de geluidsmuur klaar en wordt gewerkt aan de nieuwe berm langs de golfterreinen.

Sinds oktober 2000 is de NMBS bezig met de aanleg van de nieuwe hogesnelheidslijn langs de E19 tussen Antwerpen-Luchtbal en de Nederlandse grens. Dankzij deze hsl kan de mobiliteit in en rond Antwerpen verder worden uitgebouwd en zal ook binnenlands treinverkeer tussen de Noorderkempen (stopplaats in Brecht) en het centrum van Antwerpen mogelijk zijn.

© 2002 NMBS